• filmende apothekers
 • Pleisterteam
 • Peter Post een column:

  Peter Post een column: "Potters"

  Al zolang ik ‘s ochtends in het busje stap, lag er 'n doosje Potter’s op mij te wachten. Althans als ik op tijd 'n nieuwe voorraad gekocht had. Lag ja, want sinds enkele maanden zijn ze nergens meer te krijgen. Dan heb je dus als enigszins verslaafde een groot probleem. Ga maar eens 'n alternatief zoeken. Dat is er dus niet. Wat aangeboden wordt, is te zout of veel te zoet.

  Lees verder

 • Peter Post een column:

  Peter Post een column: "Zo, u krijgt ook 'n oude kop!"

  Afgelopen maand werd ik twee keer geconfronteerd door stukadoors met het feit, dat ook ik een jaartje ouder word. Jongere stukadoors gaan mij meer en meer aanspreken met u, waar ik erg aan moet wennen. En onlangs bij een bezoek aan stukadoors op de bouw, was het eerste wat ik te horen kreeg: "Zo, jij krijgt ook 'n ouwe kop." Dan weet je dus gelijk waar je staat!

  Lees verder

 • Peter Post een column:

  Peter Post een column: "Dun gesmeerd is (soms) niet verkeerd"

  Wat is dat nou weer voor een rare uitspraak van die Post denken jullie nu zeker. Wil hij soms, samen met zijn collega’s, niet lekker veel gips verkopen? Natuurlijk wel! Ik roep dan ook al jaren: “lekker dik blijven smeren jongens!”

  Lees verder

 • Gyproc Finesse verspuiten onder hoge druk

  Gyproc Finesse verspuiten onder hoge druk

  Stukadoors zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om het arbeidsproces zo efficient mogelijk in te richten. Met die gedachte heeft Gyproc in samenwerking met GBT machinetechniek en de stukadoor een systeem ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om Gyproc Finesse onder hoge druk te verspuiten.

  Lees verder

 • Dagkanten snel en strak afwerken met Gyproc Platinum

  Dagkanten snel en strak afwerken met Gyproc Platinum

  Het afwerken van dagkanten is altijd een item waar je extra tijd en aandacht aan moet besteden. Met de introductie van de Platinum dagkant is dit verleden tijd. Het Platinum profiel zorgt er namelijk voor dat dagkanten altijd snel, strak en stootvast afgewerkt kunnen worden.

  Lees verder

 • StuccaLight combineert stucwerk en LED verlichting

  StuccaLight combineert stucwerk en LED verlichting

  StuccaSolution introduceert in samenwerking met Livingprojects en Gyproc een uniek verlichtingsarmatuur dat het mogelijk maakt om hoogwaardige LED verlichting naadloos te integreren in het stucwerk.

  Lees verder

 • Gyproc breidt uit met nieuw silo depot

  Gyproc breidt uit met nieuw silo depot

  Gyproc breidt uit met een nieuw silo depot. Deze zijn vanaf heden tevens verkrijgbaar bij Morssink Bouwmaterialen B.V. Morssink heeft besloten zijn afbouwpakket uit te bereiden met het volledige pakket Gyproc gipspleisters en voorstrijken.

  Lees verder

 • Stralend wit stucwerk met een groene touch

  Stralend wit stucwerk met een groene touch

  Hoe groen kan een stukadoorsbedrijf zijn? Die vraag legde Jasper van Maarseveen zichzelf voor. Hij bedacht verrassende invalshoeken, zoals een gipsleverancier met extra aandacht voor het milieu.

  Lees verder

 • Stuccie historie van Gyproc

  Stuccie historie van Gyproc

  Als u producten koopt of gebruikt staat u er zelden bij stil waar deze producten vandaan komen. Graag willen wij u een kijkje geven in onze Vaujours fabriek in Frankrijk, die de basis vormt voor veel van onze producten.

  Lees verder

 • Noa reis West Midden Brabant groot succes

  Noa reis West Midden Brabant groot succes

  Donderdag 29 september j.l. vertrok Noa afdeling West-Midden Brabant samen met Gyproc aan een vierdaags avontuur naar Parijs. Hier een verslag van deze NOA reis, met onder andere een bezoek aan onze gipsfabriek in Vaujours.

  Lees verder

 • Gyproc op grote hoogte

  Gyproc op grote hoogte

  De nieuwe skyline in Den Haag begint steeds meer vorm te krijgen. De kern word gevormd door 3 nieuwe woon/kantoortorens. Jubi, de Kroon en Nieuw Babylon. Een enorme uitdaging om de volle 42 vrachtwagens aan gips in het Wijnhavenkwartier te verwerken.

  Lees verder

 • Column Peter

  Column Peter

  Een paar dagen later weer een stukadoor aan de lijn met wederom 'n rare klacht. “Joh Peet wat ik nou meemaak; ik sta een plafond te spuiten met Finesse en daar komt de stoom vanaf. Het gips is gewoon warm man.” “Heb je de gipsspuit wel op de koud waterkraan aangesloten?” “Eh..., shit nee, hij staat rechtstreeks op de boiler.”

  Lees verder

 • Winnaars Xact Waterspel

  Winnaars Xact Waterspel

  Afgelopen maanden heeft ons team heel Nederland rondgereisd met het ‘Gyproc Xact waterspel’ om jullie uit te dagen xact 17,5 liter water te tappen. Via email en twitter hebben we vele inzendingen mogen ontvangen. Afgelopen week hebben we de prijzen uitgereikt.

  Lees verder

 • Gyproc start levering op europallets

  Gyproc start levering op europallets

  Met ingang van 11 februari 2013 zullen de Gyproc stukadoorsproducten LP 33 X Plus en LP 33 X L op europallets worden geleverd. Elke pallet bevat nu 45 zakken gips. Door de aangepaste zakken is de houdbaarheid van het gips verlengd tot 6 maanden. Door de europallets is er minder afval en is het dus beter voor het milieu. Bovendien is er sprake van een betere stapeling en verpakking.

  Lees verder

 • Uitnodiging voor de BouwBeurs

  Uitnodiging voor de BouwBeurs

  De Internationale BouwBeurs 2013 gaat op maandag 4 februari van start in de Jaarbeurs te Utrecht. Gyproc zal te vinden zijn als deelnemer van het Werkspot ZZP-plein in hal 12. Registreer je nu en ontvang gratis kaarten.

  Lees verder

 • Vastgeroest

  Vastgeroest

  Laatst stond ik bij een stukadoorsgroothandel in Amsterdam en terwijl ik stond te wachten was ik getuige van een gesprek tussen een stukadoor en de baliemedewerker. De stukadoor beklaagde zich over een gipsfabrikant die niet reageerde op zijn klachten. Onbegrijpelijk, aldus de stukadoor

  Lees verder

 • Vernieuwing binnen ons pleisterteam

  Vernieuwing binnen ons pleisterteam

  Sinds vorig jaar is het pleisterteam uitgebreid met onze nieuwe verkoopleider pleistersystemen; Tom van Engelen. Als nieuwe eindverantwoordelijke voor de verkoop zal Tom zich onder andere bezighouden met de techniek en innovaties van Gyproc pleistersystemen op de Nederlandse markt.

  Lees verder

 • Allemansvriend

  Allemansvriend

  "Gaan jullie nou eens een goede handgips ontwikkelen." Zo werd het ruim twee jaar geleden tegen mij en mijn collega Dennis gezegd. Een makkelijk, licht en soepel te verwerken handgips was de opdracht, waar veel stukadoors zich in kunnen vinden. Een soort van allemansvriend.

  Lees verder

 • De stukadoor en zijn werk

  De stukadoor en zijn werk

  Vijftien jaar geleden is Robert de Kok zijn stukadoorscarrière begonnen bij een stukadoorsbedrijf waar op dat moment ongeveer 8 mensen werkten. Na het opdoen van enkele jaren werkervaring besluit Robert in 2004 voor zichzelf te beginnen en een eigen bedrijf te starten in Poeldijk.

  Lees verder

 • Gyproc No-Coat hoekbescherming

  Gyproc No-Coat hoekbescherming

  Voor het strak en stootvast afwerken van uitwendige hoeken van gipskartonplaten heeft Gyproc de ideale oplossing, No-Coat UltraFlex. No-Coat is absoluut beter bestand tegen stoten en klappen dan traditionele hoekbeschermers en biedt voordelen in zowel de gebruiksfase als de bouwfase.

  Lees verder

 • Dank voor uw bezoek aan de NOA stukadoorsdag

  Dank voor uw bezoek aan de NOA stukadoorsdag

  De Stukadoorsdag in Expo Houten op vrijdag 19 september jongstleden was een groot succes! Ons pleisterteam heeft er van genoten en wil u graag danken voor uw aanwezigheid. Voor diegenen die niet aanwezig konden zijn hebben we nog een impressie van onze muzikale verrassing; de Gyproc GipsieKings.

  Lees verder

 • Stuccie efficiënter werken met Rifino Top

  Stuccie efficiënter werken met Rifino Top

  Wanneer je als stukadoor beperkt tijd hebt en niet kunt of wilt wachten tot het gips volledig droog is, kun je met Rifino Top direct verder. Lees meer over deze nat in nat verwerking en andere tips voor het werken met dit veelzijdige product.

  Lees verder

 • Training voor het machinaal verspuiten van Gyproc Finesse

  Training voor het machinaal verspuiten van Gyproc Finesse

  Na de enthousiaste reacties op het bericht over het machinaal verwerken van Gyproc Finesse hebben wij besloten trainingsdagen te organiseren waarin we deze techniek verder toelichten. Deze eendaagse training bestaat uit praktische kennis, aangevuld met theorie.

  Lees verder

 • Lieben stukadoors blinkt uit in restauratie van monumentaal erfgoed

  Lieben stukadoors blinkt uit in restauratie van monumentaal erfgoed

  Lieben stukadoors is een Maastrichts familiebedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van restauratie van monumentaal erfgoed zoals kerken, musea, kloosters en herenhuizen. Door ruim 120 jaar kennis en ervaring zijn zij in staat om lijsten, ornamenten, muren en in oude glorie te herstellen.

  Lees verder

 • Klein Stuccie sturen

  Klein Stuccie sturen

  Voor reparaties en om kleine oppervlakken te stuccen, adviseren wij Gyproc Express. Dit snel uithardend handgips is speciaal ontwikkeld voor stukadoors, door stukadoors.

  Lees verder

 • Allemansvriend

  Allemansvriend

  Prachtig waren die winterspelen in Sotsji hè? Als je ziet hoe sommige sporters net iets beter, of juist aanzienlijk beter waren dan hun concurrenten. Ik heb vooral met veel bewondering zitten kijken naar dat kleine Russische meisje van vijftien. Ze liet toch even een ongelooflijk stukje kunstrijden zien. Wat een lenigheid!

  Lees verder

 • Gladde niet zuigende ondergronden eenvoudig voorbehandelen met Gyproc SpuitKontakt

  Gladde niet zuigende ondergronden eenvoudig voorbehandelen met Gyproc SpuitKontakt

  Het kant-en-klare voorstrijkmiddel is direct uit de emmer, zonder verdunning, te gebruiken.

  Lees verder

 • Gyproc gipspleisters gemaakt van de milieuvriendelijkste gipssoorten

  Gyproc gipspleisters gemaakt van de milieuvriendelijkste gipssoorten

  Gips is een bijzonder duurzaam bouwmateriaal voor binnenruimte en buitenwereld. Het is een volledig recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit. Gyproc gipspleisters worden gemaakt van meest duurzame gipssoorten: natuurgips en rookgasontzwavelingsgips. Wat is nu eigenlijk het verschil?

  Lees verder

 • Perfecte controle over het gips

  Perfecte controle over het gips

  De Gyproc SkimBlade is zeer geschikt om alle gipsen, na het nareien, dicht te messen en extra te controleren op vlakheid zowel op wanden als op plafonds.

  Lees verder

 • Stucboek overhandigd

  Stucboek overhandigd

  In het handzame Stucboek staat kort, bondig en overzichtelijk ons stukadoorsassortiment beschreven. En dát niet alleen, we geven je ook verwerkingstips en laten zien welke voordelen de Gyproc stukadoorsmaterialen jou te bieden hebben.

  Lees verder

 • STUKADOORBRAAK Gyproc Xact

  STUKADOORBRAAK Gyproc Xact

  Het lichte werken is ook in de stukadoorswereld doorgebroken met Gyproc Xact.

  Lees verder

 • Uitreiking Stuccie Sparen cadeaus

  Uitreiking Stuccie Sparen cadeaus

  Onlangs zijn aan Viktor Spakman van Spakman Stukadoors uit Hilversum diverse Stuccie Sparen-cadeaus overhandigd door Gyproc-adviseur Ad van de Bos.

  Lees verder

 • Column Peter Post Vlottenaald

  Column Peter Post Vlottenaald

  Mijn oude Snoek, waar ik erg graag in toer, liep niet lekker. Nu kan ik stukadoors veel wijzer maken over allerlei soorten gips, maar als de motorkap van de Citroen open gaat, sta ik achter mijn oren te krabben. Dus op naar de vakman die nog verstand heeft van auto’s met carburateurs en contactpunten.

  Lees verder

 • Water tappen

  Water tappen

  Doe mee aan het Gyproc Xact waterspel en kans maken op een reis naar Parijs of een iPad!

  Lees verder

 • Winnaar Gyproc Xact Stukadoorreis

  Winnaar Gyproc Xact Stukadoorreis

  Donderdag 12 september jl. vond de NOA Stukadoorsdag plaats. Op deze beurs hebben wij onze nieuwe handgips geïntroduceerd; Gyproc Xact. Op de stand van Gyproc heeft iedere bezoeker een poging kunnen wagen om xact 17,5 liter water te tappen.

  Lees verder