Nieuws

Kwakman wint Gyproc Trophy 2017 met Hotel Amstelkwartier

03 oktober 2017

“De integrale benadering van bouwtechniek, logistiek, duurzaamheid en architectuur laat het perspectief zien waar de bouw zich in de toekomst op gaat richten”, aldus de vakjury.

Vianen, 3 oktober 2017 – Kwakman Afbouw Volendam BV is de winnaar van de ‘Gyproc Trophy 2017’ met het project ‘hotel Amstelkwartier’ in Amsterdam. De prijs is onderdeel van de ‘Gyproc Trophy’ en is op vrijdag 29 september jl. in Tiel voor de zesde keer uitgereikt. De ‘Gyproc Trophy 2017’ is de hoofdprijs. Deze prijs omvat het geheel van facetten die afbouwprojecten uitdagend maken. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ maakte vooral indruk op de jury, omdat de afbouwer in staat is gebleken om met een extreem hoog kwaliteitsniveau en een hoge montagesnelheid veel waarde toe te voegen. 

Voor het gebouw was vooraf door de opdrachtgever een LEED Platinum doelstelling op duurzaamheid geformuleerd. Daarom heeft Kwakman Afbouw Volendam gekozen om te werken met materiaalpakketten waarbij de gipsplaten in de fabriek vooraf al op maat zijn gezaagd. Dit heeft enorm bijgedragen aan een sterke reductie van afval op de bouwplaats waardoor men zeer schoon en stofvrij, heeft kunnen werken. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ scoorde eveneens hoog in de categorieën ‘Commerciële Gebouwen’ en ‘Innovatie en Duurzaamheid’.

‘Gyproc Trophy’
De ‘Gyproc Trophy’ kent zes prijzen. Deze tweejaarlijkse wedstrijd is een initiatief van Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en -systemen voor de binnenafbouw. Met de ‘Gyproc Trophy’ waardeert Saint-Gobain Gyproc het creatief en vakkundig gebruik van Gyproc systemen door vooraanstaande plafond- en wandmontage bedrijven, de Gyproc Professionals.

Voor deze wedstrijd schrijven de Gyproc Professionals zich in met een project dat zij hebben gerealiseerd. De hoofdprijs, de ‘Gyproc Trophy’, en de winnaars van de 4 subcategorieën worden gekozen door een vakjury en worden beoordeeld op vakmanschap, architectuur en technische criteria. De zesde categorie, de ‘Gyproc Professionals Keuze’, is de publieksprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf.

De winnende projecten worden door Saint-Gobain Gyproc Nederland ingezonden voor de Internationale Gyproc Trophy 2018 die op 23 maart 2018 in Lissabon wordt gehouden.


Winnaars Gyproc Trophy subcategorieën

• Commerciële gebouwen
Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouwprojecten, die een commercieel functie hebben, zowel nieuwbouw als renovatie. Deze categorie kende 6 inzendingen. Als winnaar is uitgeroepen MAT Afbouw BV met het transformatieproject ‘de Timmerfabriek’ op het voormalige terrein van Wilton Feijenoord in Schiedam. 


• Publieke gebouwen
Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouwprojecten, nieuwbouw en renovatie, die een publieke functie hebben. In deze categorie zijn 11 projecten ingezonden. De jury heeft als winnaar MAT Afbouw BV aangewezen met het project ‘Technische Natuurwetenschappen Campus’ in Delft.


• Woningbouw
Projecten binnen deze categorie voorzien allemaal in een uiteindelijke woonfunctie. Uit maar liefst 11 inzendingen is Kwakman Afbouw Volendam BV door de jury tot winnaar uitgeroepen met het project ‘Wijnhavenkwartier’ in ’s Gravenhage.


• Innovatie en duurzaamheid
Projecten binnen deze categorie kenmerken zich door een innovatieve afbouw oplossing, en/of blinken uit in verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tot winnaar is uitgeroepen Gepla BV met het project ‘4 all-electric woningen’ in Eerbeek. De jury zegt hierover: “Het betreft de renovatie van een viertal woningen die op zichzelf niet in het oog springend zijn. Echter in het kader van de op handen zijnde energietransitie naar gasloos liggen er voor afbouwers enorme kansen om elektrische verwarming in wanden weg te werken en daarmee het werkterritorium een stuk te verleggen.”
Van links naar rechts:
Mark van Houten (Saint-Gobain Gyproc Nederland, commercieel directeur)
Simon Schilder jr. (Kwakman Afbouw, inkoper)
Jaap Buijs jr. (Kwakman Afbouw, adjunct directeur)
Wesley van Huizen (Saint-Gobain Gyproc Nederland, commercieel technisch adviseur)
Simon Schilder sr. (Kwakman Afbouw, algemeen directeur)
Will Jonk (Kwakman Afbouw, bedrijfsleider)
Jos Lichtenberg (voorzitter van de vakjury Gyproc Trophy)

Voor meer informatie:
Gyproctrophy.nl
Gyproc.nl

Contactpersoon Gyproc: Lianne Lok
Tel.nr.: 0347 - 325 100
E-mail: lianne.lok@gyproc.nl