• Binnenluchtkwaliteit

  Binnenluchtkwaliteit

  De luchtkwaliteit in afgesloten ruimtes laat vaak te wensen over. Formaldehyde, de schadelijkste VOS in de binnenlucht, kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. ACTIV air is een innovatieve technologie die formaldehyde actief opneemt en blijvend neutraliseert.

  Lees verder

 • Brandwerendheid

  Brandwerendheid

  Gyproc systemen bezitten een hoge brandwerendheid. Gyproc gipsplaten bevatten gebonden kristalwater. Bij brand verdampt dit water en dat zorgt ervoor dat de temperatuur van het systeem geruime tijd relatief laag blijft. Gyproc heeft systemen tot een brandwerendheid van 180 minuten.

  Lees verder

 • Duurzaamheid

  Duurzaamheid

  Gyproc heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Tijdens onze productie verbruiken we zo weinig mogelijk energie en water. Respect voor mens en milieu staat hierbij centraal. Zo is Gyproc bijvoorbeeld in het bezit van een Cradle to Cradle certificaat.

  Lees verder

 • Geluidsisolatie

  Geluidsisolatie

  Uit diverse milieu- en omgevingsonderzoeken blijkt dat geluidsoverlast één van de belangrijkste hinderfactoren voor mensen is. Gyproc adviseert welke geluidsisolatie u het beste kunt toepassen per ruimte.

  Lees verder

 • Stootvastheid

  Stootvastheid

  Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de ruimte kan het wenselijk zijn om wanden te plaatsen die bestand zijn tegen zware confrontaties. Om u te helpen bij de juiste keuze heeft Gyproc haar wandsystemen onderverdeeld in zes klassen van stootvastheid.

  Lees verder

 • Gyproc en tillen op de bouwplaats

  Gyproc en tillen op de bouwplaats

  Ieder plaattype heeft zijn eigen maximale plaatlengte. De plaatlengte kan in veel gevallen niet verdiepingshoog zijn. Het toepassen van korte plaatlengtes heeft consequenties voor de opbouw van de wand.

  Lees verder