Binnenluchtkwaliteit verbeteren met Activ’Air™

ACTIV air, voor een gezond binnenklimaat en een verhoogd wooncomfort85 procent van onze tijd brengen we binnen door: thuis, op het werk en in scholen. De luchtkwaliteit in die afgesloten ruimtes laat vaak te wensen over. Zonder het goed te beseffen, ademen we heel wat schadelijke stoffen in. Deze onzichtbare en ongezonde stoffen, waaronder de vluchtige organische stoffen (VOS), zijn afkomstig van diverse bronnen zoals: verwarmingstoestellen, huishoudelijke producten, roken, bouw- en decoratiematerialen (verf, lijm, hars).

De meest voorkomende en schadelijkste VOS in de binnenlucht, formaldehyde kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit varieert van een geïrriteerde neus of keel, geprikkelde oogslijmvliezen of hoofdpijn tot bindvliesontstekingen aan toe. Kinderen zijn extra gevoelig voor formaldehyde. 

Activ’Air™ is een innovatieve technologie die formaldehyde actief opneemt en blijvend
neutraliseert. Met Activ’Air™ heeft Gyproc een bouwtechnische oplossing ontwikkeld die positief bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en het wooncomfort verhoogt.

De Activ'Air technologie is beschikbaar in de volgende Gyproc producten:

DuraGyp Comfort
DuraGyp Comfort gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van gerecycled karton. In de kern van de plaat zijn hout- en glasvezels toegevoegd voor optimale stootvaste en brandwerende eigenschappen. Tevens absorbeert de plaat Formaldehyde uit de lucht dankzij de Activ’Air™ toevoeging.  Gyptone tegelsGyptone tegels
Gyptone tegels zijn akoestische plafondtegels. De verschillende scherp gestanste perforatiepatronen zorgen voor een hoge geluidsabsorptie en geven alle vrijheid in vormgeving. Een deel van het assortiment is voorzien van Activ’Air™, waardoor de plafonds bijdragen aan een gezond binnenklimaat.
BIG GyptoneBIG Gyptone
BIG Gyptone zijn grote geperforeerde gipskartonplaten, waarmee u op eenvoudige wijze naadloze akoestische design plafonds kunt creëren met een hoge geluidsabsorptie. Het gehele BIG Gyptone assortiment is voorzien van Activ’Air™, voor een gezond binnenklimaat. 

Gyproc Totaalplaat 
Gyproc Totaalplaten bestaan uit een kern van gips en glasvezels met een ommanteling van gerecycled karton. De gele platen zijn verkrijgbaar met kantvorm AK (Afgeschuinde Kant). Deze afgeschuinde kanten zijn geschikt voor het maken van naadloze wanden en plafonds.