Duurzaamheid

Al meer dan 60 jaar combineert Gyproc topkwaliteit met respect voor mens en milieu. Bij onze producten gaan topprestaties en duurzaamheid hand in hand. Wij produceren ze in goede arbeidsomstandigheden en verbruiken daarbij zo weinig mogelijk energie en water.

Recycling
Gips is een volledig recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit. Ook in Nederland worden de mogelijkheden om gips uit de bouwafvalstroom te recyclen steeds beter. Gyproc heeft de gipsrecycling als belangrijk speerpunt aangemerkt en werkt daartoe samen met New West Gypsum Recycling, dat een recyclingfabriek heeft op het terrein van de Gyproc gipskartonplatenfabriek in Kallo, België. De kringloop van gips wordt daarmee gesloten en de levensduur van het materiaal oneindig.
Gyproc combineert topkwaliteit met respect voor mens en milieu.
Bij de productie van Gyproc gipskartonplaten wordt uitsluitend karton gebruikt dat voor 100% uit gerecycled papier bestaat. Gedurende het recyclingproces wordt het karton van de gipskern verwijderd. Zo worden eventuele vervuilingen van verf en/of behangpapier samen met het karton gescheiden van de gipskern.

Gyproc is in het bezit van een Cradle to Cradle certificaat.Cradle to Cradle
Sinds 2010 is Gyproc in het bezit van een Cradle to Cradle certificaat. Gyproc werkt aan innovatieve en duurzame oplossingen die een bijdrage leveren aan een positieve impact op het milieu en de maatschappij.

De volgende platen zijn voorzien van een Cradle to Cradle certificaat: Duragyp Standaard, Duragyp Comfort, Gyproc RF, Gyproc WR, Gyproc AGygant en Gyplat Stucplaat

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Maatschappelijk betrokken ondernemen is ons niet vreemd. Als onderdeel van de Saint-Gobain groep baseren wij onze bedrijfscultuur en strategie op de door de groep vastgelegde basisprincipes voor gedrag en handelen van de Saint-Gobain Groep. Deze grondbeginselen zijn diepgeworteld in onze Nederlandse organisatie en bij alle innovaties die wij ontwikkelen staat de mens en zijn leefomgeving centraal. Lees meer over maatschappelijk betrokken ondernemen in het Gyproc Sociaal Jaarverslag.