ActiveWarmth

ActiveWarmth All-Electric: afgestemd op de bewoner, in harmonie met de omgeving. Dit huis verbruikt geen brandstoffen van de aarde, het wekt zelf energie op uit zon en wind. Hierop draait de intelligente wandverwarming, waar geen radiatoren en leidingen meer aan te pas komen.

Het huis dat mensen verwarmt in plaats van zichzelf

In vorige eeuwen woonden de mensen niet heel anders in hun huis dan wij dat nu doen. Haardvuur werd centrale verwarming, verder bleef veel hetzelfde. Maar in de tussentijd stond de wereld niet stil. Technologie ontwikkelt zich in razend tempo en in even razend tempo raken de natuurlijke bronnen van de aarde uitgeput.

Stel dat we een comfortabel huis bouwen met een verwarming zo slim als de slimste technologie, zonder dat het een aanslag op de aarde betekent?

Het antwoord is ActiveWarmth All-Electric: afgestemd op de bewoner, in harmonie met de omgeving. Dit huis verbruikt geen brandstoffen van de aarde, het wekt zelf energie op uit zon en wind. Hierop draait de intelligente wandverwarming, waar geen radiatoren en leidingen meer aan te pas komen. Loop de kamer in, en de temperatuur past zich snel en automatisch aan je aan. Een zogezegd interactief huis dat per vertrek zorgt voor een optimale verwarming, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. 

Zo levert ActiveWarmth hoog comfort hand in hand met efficiënt verbruik van duurzame energie.

Gyproc ActiveWarmth wandverwarming met sensorthermostaat

De verwarming - een ultradunne mat van polymeer - is onzichtbaar verwerkt in strakke wanden, waar je gewoon een gat in kan boren om een schilderij op te hangen. Wanneer de sensor de aanwezigheid van bewoners opmerkt, beginnen de wanden een egale en comfortabele warmte uit te stralen. Binnen een kwartier zijn de wanden 8 graden warmer. Deze geavanceerde vorm van intelligente aansturing en elektrische verwarming garandeert een snelle respons.

Niet alleen bewoners hebben profijt van deze nieuwe manier van verwarmen. Het Gyproc ActiveWarmth All Electric concept heeft ook specifieke voordelen voor woningcorporaties die op zoek zijn naar toekomstbestendige oplossingen voor het energievraagstuk, architecten en bouwers die duurzaam willen renoveren en bouwen en gemeenten die een energie neutrale woonomgeving nastreven.

De ruimte verwarmt waar jij bent

Hoog comfort door de ActiveWarmth

  • Met de eenvoudige aan uit bediening wordt er alleen verwarmd als er iemand is.
  • Veel snellere opwarming van de ruimte; binnen 15 minuten geven de wanden een gelijkmatige temperatuurstijging af van 8 °C.
  • Luchtkwaliteit blijft hoger doordat stralingswarmte de lucht niet voor warmte transport gebruikt.

Onderhoudsarm verwarmingssysteem

  • De trafo heeft een service interval van 40 jaar.
  • Is eenvoudig te bereiken door de verwijderbare plint af te nemen
  • Verbruikt geen standby stroom wanneer verwarming niet aan staat.

Gladde wanden zonder radiatoren en leidingen of roosters.

De inrichting wordt niet gehinderd door verwarmingssysteem. Schonere kamers, omdat er geen stof ophoping op moeilijk bereikbare plaatsen plaatsvindt.

Veilig verwarmingssysteem.

Geen gas (geen vastrecht), geen lokale CO of CO uitstoot, geen lekkages van water gevuld systeem, geen stof circulatie door het ontbreken convectie van warme lucht.

ActiveWarmth Thermostaat temperatuur bij persoons-aanwezigheid. 

Gebruik per ruimte wordt inzichtelijk.
Per ruimte kan de gebruiker de centraal ingestelde elektrische apparatuur aanpassen aan zijn/haar persoonlijke voorkeur. 

Hoge flexibiliteit tijdens gebruiksperiode.
Om de elektra voor de verwarming en de wandcontactdozen eenvoudig te kunnen toevoegen hebben wij de ActiveWall ontwikkeld. Alle kabels voor nu en in de toekomst kunnen weggewerkt worden en vanuit de plint gevoed. De E installatie is nu eenvoudig monteerbaar en altijd toegankelijk. Een grote besparing in montagetijd van al het installatie werk is het resultaat welke mogelijkheden biedt voor huidige en toekomstige Domotica uitbreidingen en andere bekabeling.

Project Tolhuis 1590

Tolhuis 1590, een all electric-renovatie in Nijmegen. Na de renovatie levert deze woning uit de jaren zeventig de bewoners het hoogste comfort met de laagste kosten.

Cruciaal onderdeel van de verbouwing is de innovatieve wandverwarming van Gyproc ActiveWarmth, die slechts energie verbruikt wanneer de bewoners thuis zijn. Dit resulteert in een energienota van € 0 euro per maand voor verwarming, warmwater en elektrische apparaten.

Bekijk het volledige projectTolhuis 1590