Hero Image
Afbeelding
Gyproc pleistercombi

Ontdek de ideale productcombinatie voor wandafwerking

Met Gyproc ProSkim dunpleisters heeft u voortaan alles goed voor elkaar. Uitgerust met een volledig assortiment dunpleisters, geschikt voor elke gangbare ondergrond, passend bij uw verwerkingsmethode en het gewenste eindresultaat. Verzekerd van een goede hechting én snelle verwerking. De Gyproc pleisters zijn perfect op elkaar afgestemd. Zo kan er in één systeem van één fabrikant gewerkt worden.

Op basis van de gewenste verwerkingsmethode, de ondergrond en het eindresultaat dat u wilt bereiken, kiest u de ideale productcombinatie.

De productcombinaties zijn weergegeven aan de hand van twee of drie stappen in het verwerkingsproces:

  1. Repareren (optioneel)
  2. Glad maken
  3. Afwerken

Bekijk per ondergrond en gewenst eindresultaat welke productcombinatie het beste past.

Ontdek de ideale productcombinatie hieronder ▼

Cellenbeton afwerken - handmatig

Een wand van cellenbeton handmatig afwerken? Kies dan voor Gyproc Royal in combinatie met Gyproc ProSkim Base en Gyproc ProSkim Finish.

Stap 1: Gebruik Royal voor het vullen van grote gaten en sleuven. Royal is ook perfect te gebruiken voor het stellen van hoeken. Indien er alleen kleine reparaties nodig zijn of naden alleen glad gemaakt moet worden, kan deze stap worden overgeslagen.

Stap 2: Maak naden en kleine reparaties glad met ProSkim Base.

Stap 3: Het glad finishen conform TBA-groep 2* van alle reparaties of het geheel wit afwerken van de wand, kan met één laag ProSkim Finish. Een wand liever conform TBA-groep 0 of 1* afwerken? Breng dan handmatig een tweede laag ProSkim Finish aan.

Beton (prefab) afwerken - airless

Een prefab betonnen wand met een airless spuitmachine afwerken? Gebruik dan Gyproc ProSkim Base in combinatie met Gyproc ProSkim Fill. 

Stap 1: Werk naden glad af met ProSkim Base. Kleine luchtbelgaatjes zijn te vullen met de airless dunpleister ProSkim Fill.

Stap 2: Werk de wand af conform TBA-groep 2* door één laag ProSkim Fill aan te brengen. De wand liever conform TBA-groep 0 of 1* afwerken? Breng dan twee lagen ProSkim Fill aan. 

Beton (gestort) afwerken - airless

Een wand van gestort beton met een airless spuitmachine afwerken? Dan is de ideale productcombinatie Gyproc Royal, Gyproc ProSkim Base en Gyproc ProSkim Fill.

Stap 1: Vul grote reparaties, zoals kimnaden, centerpengaten en diepe grindnesten, met Royal. Ook perfect te gebruiken voor het stellen van hoeken. Indien er alleen kleine reparaties nodig zijn of naden alleen glad gemaakt moet worden, kan deze stap worden overgeslagen.

Stap 2: Kleine reparaties, zoals bekistingsnaden, bekisting afstandhouders en luchtbelgaten worden eenvoudig glad afgewerkt met ProSkim Base. Eventueel eerder gevulde grotere reparaties en hoeken tegelijk glad afwerken met ProSkim Base.

Stap 3: Werk de wand af conform TBA-groep 2* door één laag ProSkim Fill aan te brengen met een airless spuitmachine. De wand liever conform TBA-groep 0 of 1* afwerken? Breng dan twee lagen ProSkim Fill aan.

Kalkzandsteen afwerken - airless

Een wand van kalkzandsteen afwerken door middel van een airless spuitmachine? Kies dan voor Gyproc Royal en Gyproc ProSkim Base in combinatie met Gyproc ProSkim S, Fine of Gyproc ProSkim Fill.

Stap 1: Gebruik Royal voor het vullen van grote gaten en sleuven. Ook perfect te gebruiken voor het stellen van hoeken. Indien er alleen kleine reparaties nodig zijn of naden alleen vlak gemaakt moet worden, kan deze stap worden overgeslagen.

Stap 2: Maak naden en reparaties glad met ProSkim Base.

Stap 3: Werk de wand glad conform TBA-groep 0 of 1* af met twee lagen ProSkim S, Fine of ProSkim Fill. Met ProSkim Fine wordt het oppervlak zeer glad. Tevens is deze dunpleisters ideaal voor kleinere ruimtes vanwege de open tijd. Gebruik van ProSkim Fill levert de wand extra wit op. ProSkim Fill kent een langere open tijd waardoor er meer meters gemaakt kunnen worden voordat men gaat messen. 

Gipsblokken afwerken - handmatig

Een wand van gipsblokken handmatig afwerken? Kies dan voor Gyproc Royal in combinatie met Gyproc ProSkim Base en Gyproc ProSkim Finish.

Stap 1: Gebruik Royal voor het vullen van grote gaten en sleuven. Ook perfect te gebruiken voor het stellen van hoeken. Indien er alleen kleine reparaties nodig zijn of naden alleen glad gemaakt moet worden, kan deze stap worden overgeslagen.

Stap 2: Maak naden en kleine reparaties glad met ProSkim Base.

Stap 3: Het glad finishen van alle reparaties of het geheel wit afwerken van de wand conform TBA-groep 2*, kan met één laag ProSkim Finish. De wand liever afwerken conform TBA-groep 0 of 1*? Breng dan handmatig een tweede laag ProSkim Finish aan.

Stucwerk, bestaand afwerken - handmatig

Stucwerk afwerken met een Gyproc ProSkim dunpleister? Dan moet het stucwerk volledig droog zijn. Gebruik voor het handmatig afwerken van het stucwerk Gyproc ProSkim Finish. De wand afwerken conform TBA-groep 0 of 1* ? Breng dan een tweede laag ProSkim Finish aan.

Stucwerk, bestaand afwerken - airless

Het stucwerk liever afwerken met een airless spuitmachine? Kies dan voor Gyproc ProSkim S, Fill of Gyproc ProSkim Fine. Eén laag is voldoende om het stucwerk conform TBA-groep 2* af te werken. Breng een tweede laag aan voor een resultaat conform TBA-groep 0 of 1*.

Verfsysteem, bestaand afwerken

Een geverfde wand afwerken met een Gyproc ProSkim dunpleister? Kies dan voor Gyproc ProSkim Fill of Gyproc ProSkim Fine. Houd er bij het afwerken van een geverfde wand rekening mee dat:

  • de ondergrond voldoende draagkrachtig moet zijn (verflaag moet goed vast zitten);
  • de ondergrond schoon moet zijn;
  • de wand altijd voorgestreken wordt met Gyproc (Spuit)Kontakt.

Let op: deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld en is enkel bedoeld als algemene richtlijn voor de gebruiker. De verstrekte informatie wordt te goeder trouw gegeven en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Saint-Gobain Gyproc Nederland aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de gegeven informatie of enige toepassing daarvan. Elke toepassing in de praktijk is afhankelijk van de ter plaatse geldende omstandigheden.

geplaatst op: 21.02.2023 - bijgewerkt op: 14.08.2023