De ontwikkeling van Gyproc Royal

De ontwikkeling van Gyproc Royal

Alle Gyproc producten, waaronder stukadoorspleisters, komen voort uit een intensieve productontwikkeling met aandacht voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Daarnaast is elke stap van het productieproces onderworpen aan zeer strenge kwaliteitscontroles. Op die manier garandeert Gyproc dat haar producten en systemen voldoen aan alle gestelde eisen vanuit de markt.

We hebben Gyproc Royal in samenwerking met stukadoors uit de praktijk ontwikkeld. Onze Gyproc adviseur en oud-stukadoor Peter Post heeft de ontwikkeling aan de hand van een overzichtelijke infographic samengevat.

1. De uitdaging

Gyproc is op zoek naar een stukadoorsgips die onder alle omstandigheden doet wat een stukadoor verwacht. Een gips die licht werkt, niet rult, lekker afrijt, mooi mest en prachtig pleistert!

2. Het idee

Het ontwikkelen van de ideale allemansvriend op het gebied van stukadoorsgipsen.

3. Ontwikkeling in het lab

Productontwikkeling met veel tussentijdse tests en bijschaven waar nodig. Dit betekent vele malen op en neer reizen naar de fabriek in Frankrijk!

4. Testen en beoordelen

Samen met serieuze kritische stukadoors de gips testen en beoordelen. Aanhoren wat goed is en wat er niet aan deugt. Net zo lang tot de nieuwe gips positief beoordeeld wordt.

5. Ontwikkeling in de fabriek

Dit is de spannendste tijd! Hoe verwerkt de gips na een grootschalige fabriekscharge? Soms zijn de eerste grote charges tegenvallend in verwachting. Dit vereist weer veel tests samen met stukadoors.

6. De markt laten beoordelen

De gips door een grotere groep stukadoors laten beoordelen geeft vaak hele andere reacties. Het kan zijn dat de positieve testers negatief zijn. En andersom. Blijft een raar wezen de huidige stukadoor. We blijven testen tot iedereen tevreden is!

7. Introductie!

De markt kennis laten maken met de allemansvriend van Gyproc: Gyproc Royal. Een stukadoorsgips die onder alle omstandigheden doet wat de stukadoor verwacht.

De Gyproc voorstrijken

Gyproc Royal, de ontwikkeling