GypBox woningrenovatie

Het GypBox woningrenovatieconcept van Gyproc gaat uit van een box-in-box benadering. De buitenste box is de bestaande constructie. Deze constructie wordt als het ware ‘bekleed’ met voorzetwanden, plafonds en/ of verend opgelegde dekvloeren.

De slimme box-in-box oplossing voor woningrenovatie

 

Akoestisch comfort met GypBox

Renovatie van bestaande woningen wordt steeds belangrijker, omdat er in Nederland nog steeds een tekort is aan woningen en de productie van nieuwe woningen nog steeds niet het gewenste niveau haalt. Gyproc onderkent het belang en heeft daarom GypBox ontwikkeld als oplossing op maat voor woningrenovatie.

Elke woning is uniek 

Eén van de uitgangspunten van GypBox akoestisch comfort is de bestaande constructie van de woning, deze kan per woning verschillend zijn. Op basis van het type constructie en het eisenniveau waaraan de woning dient te voldoen, Bouwbesluit of Duurzaam Bouwen, geeft Gyproc met GypBox de meest efficiënte oplossing.

Licht en efficiënt 

GypBox systemen van Gyproc zijn bijzonder geschikt voor renovatieprojecten, mede door hun lichte gewicht. Bestaande draagconstructies hoeven hierdoor niet aangepast te worden. GypBox systemen kunnen snel worden gemonteerd en de woning kan daarna direct betrokken worden. Na montage wordt voldaan aan de gestelde eisen met betrekking tot lucht- en contactgeluidisolatie, brandveiligheid (WBDBO) en thermische isolatie.

Deskundig rapport

GypBox akoestisch comfort is ontwikkeld op basis van een uniek onderzoek dat door Bureau LBP SIGHT is uitgevoerd naar de akoestische prestaties van combinaties van Gyproc systemen in renovatiewoningen. Hierdoor geeft Gyproc de markt zekerheid dat de met GypBox gerenoveerde woning voldoet aan de gestelde eisen.

Geluidsisolatie en brandveiligheid

Het onderzoek van LBP SIGHT heeft zich gericht op de akoestische prestaties, maar Gyproc is verder gegaan door ook de eisen met betrekking tot brandveiligheid en thermische isolatie in GypBox akoestisch comfort op te nemen. Met deze aanvulling neemt GypBox de markt een hoop werk uit handen.

Thermisch comfort met GypBox

In Nederland zijn er nog veel woningen die niet of onvoldoende geïsoleerd zijn. Na-isoleren van deze woningen geeft vele voordelen, zoals een beter wooncomfort, besparing op verwarmingskosten en minder uitstoot van CO2. Gyproc heeft hiervoor GypBox thermisch comfort ontwikkeld. Deze box-in-box oplossing geeft voor elk type woning de meest efficiënte oplossing om aan de gestelde isolatie-eisen te voldoen.

Hoogste rendement door dak- en gevelisolatie 

Gemiddeld genomen wordt de meeste warmte verloren door de gevel, maar ook het dak zorgt voor veel warmteverlies. Het meeste rendement van na-isolatie is dus in deze bouwdelen te behalen.

Uitgangspunt is de bestaande constructie

De GypBox oplossing gaat uit van de thermische waarde van de bestaande gevel- en dakconstructie. Met de GypBox oplossingen worden de gevels en daken aan de binnenzijde voorzien van Gyproc systemen. Deze droge en lichte systemen zijn snel gemonteerd en geven slechts een geringe belasting van de bestaande draagconstructie.

U bepaalt het gewenste isolatieniveau

De minimumeis voor thermische isolatie van een woning ligt vast in het Bouwbesluit. U kunt echter ook kiezen voor meer wooncomfort en energiebesparing. In de brochure zijn de oplossingen voor de Rc-waarden 2,5 - 3,0 - 3,5 m2K/W uitgewerkt. Oplossingen voor andere, hogere prestatieniveaus zijn ook mogelijk.

In twee stappen een oplossing op maat

De GypBox oplossingen op maat kunnen eenvoudig gevonden worden. GypBox thermisch comfort werkt op dezelfde als GypBox akoestisch comfort. Door antwoord te geven op enkele vragen leest u in de tabellen in de brochure af welk systeem u dient toe te passen om te voldoen aan de door u gekozen Rc-waarde.

  1. Wat is de constructie van de bestaande gevel/dak (bijvoorbeeld een ongeïsoleerde spouwmuur of een paneel met 50mm isolatie)?
  2. Aan welke Rc-waarde dient de gevel of het dak te voldoen?
GypBox: thermisch en akoestisch comfort 

GypBox thermisch comfort sluit naadloos aan bij de GypBox oplossingen voor akoestisch comfort. GypBox thermisch comfort richt zich op de thermische eisen die gelden voor de buitenschil van de woning. GypBox akoestisch comfort richt zich daarentegen op de eisen die gelden tussen woningen met betrekking tot geluidsisolatie en brandwerendheid (WBDBO).