Gyproc FireBloc

Gyproc FireBloc - de eerste gipskartonplaat die staal beschermt

Gyproc FireBloc

De eerste gipskartonplaat die staal beschermt. Sterker nog, Gyproc FireBloc biedt zekerheid voor iedereen die stalen kolommen en/of liggers brandveilig wil beschermen. Uitgebreid getest en volledig onderbouwd. 

Gyproc Nederland combineert daarmee de jarenlange ervaring in de productie van gipskartonplaten met de kennis én ervaring voor het beschermen van staalconstructies. 

Het Gyproc FireBloc assortiment

Het assortiment bevat twee typen gipskartonplaten: de Gyproc FireBloc S en de Gyproc FireBloc WP. De Gyproc FireBloc S wordt gebruikt voor het kokervormig beschermen van staken kolommen en liggers. Gyproc FireBloc WP is ontwikkeld voor het brandveilig beschermen van de draagconstructie in wanden en plafonds. Deze gipskartonplaten zijn voorzien van afgeschuinde kanten (AK) om na het voegen en finishen een glad oppervlak te realiseren. 

Dezelfde eenvoudige verwerking

De glasvezelversterkte gipskartonplaten zorgen voor een hoge brandwerendheid. Toch zijn de gipskartonplaten eenvoudig te verwerken en bieden ze de volgende voordelen voor u als verwerker:

  • Een snelle montage – precies zoals u van Gyproc gewend bent
  • Een glad en vlak oppervlak – of het nu gaat om kolommen en liggers óf wanden en plafonds
  • Toepasbaarheid in een tijdelijk open bouwsituatie.

Het beschermen van stalen liggers en kolommen

Tegenwoordig worden de gebouwen steeds vaker uitgevoerd met stalen kolommen en liggers. Deze moeten in een aantal gevallen brandwerend worden bekleed. Als er brand uitbreekt stijgt de temperatuur snel en neemt de sterkte van staal af. Speciaal voor deze kolommen en liggers is er Gyproc FireBloc. Om u goed op weg te helpen zijn de verschillende profielfactoren en benodigde bekledingsdiktes opgenomen in het Uittreksel Gyproc Brandboek. Ieder systeem dat u daarin aantreft is onderbouw door het 2020-Efectis-R000997 rapport.

Uittreksel Gyproc Brandboek 

Het Gyproc Brandboek (5de editie)

De 5e editie van het Gyproc Brandboek bevat onze nieuwste brandwerende oplossingen. Het is daarmee een ideaal naslagwerk voor professionals in de bouwsector die brandveilig willen bouwen. Download hem gratis! 

Gyproc Brandboek 5de editie

Stam Montagebouw  aan het woord

Bron: vakblad Cobouw

 

MBE Afbouw aan het woord

Bron: vakblad Plafond en Wand

 

Gyproc FireBloc in uw project

U vindt voor uw project eenvoudig de juiste Gyproc FireBloc systemen met de Gyproc Selector. Wilt u meer informatie, projectgericht advies, bestekteksten of BIM objecten? Neem dan contact op met uw Gyproc adviseur of de Gyproc Helpdesk. Wij helpen u graag verder.

Specialisten in afbouw en verwerking

Gyproc Professionals vormen een netwerk van vooraanstaande afbouwbedrijven, die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc lichtgewicht afbouwsystemen, zoals Gyproc FireBloc wanden en plafonds. Bent u op zoek naar een partij waar u mee kunt samenwerken? Bekijk dan het overzicht. 

Overzicht Gyproc Professionals