Gyproc Trophy proces

De jury komt enkele keren bij elkaar, met allereerst een officiële kick-off. De juryleden ontvangen alle informatie over de inzendingen ter beoordeling en kiezen onafhankelijk van elkaar hun favorieten. Tijdens diverse jurybijeenkomsten worden beoordelingen met elkaar gedeeld en ontstaat consensus over de uiteindelijke favorieten van de jury.

Favoriete projecten worden door de jury gezamenlijk bezocht. Tijdens deze projectbezoeken zijn opdrachtgever, architect, aannemer en de Gyproc Professional aanwezig. Dit is het moment voor de Gyproc Professional om de jury te overtuigen van het bijzondere van het project en de juryleden kunnen hun vragen stellen. Gedurende de projectbezoeken waarderen de juryleden het project onafhankelijk van elkaar op diverse criteria.

Hierna komt de jury bijeen om de individuele beoordelingen te bespreken en tot een consensus te komen wie de winnaars zijn van de Gyproc Trophy 2019 en de 3 categorieën. 

De winnaar van de Gyproc Professionals Keuze wordt door de Gyproc Professionals zelf gekozen tijdens de Gyproc Trophy, die dit jaar op 27 september 2019 plaatsvindt.

Belangrijke data

maart 2019

Openstelling van de projectpagina’s voor de Gyproc Professionals.

15 mei 2019

Sluiting van de projectpagina’s. De Gyproc Professionals dienen hun projecten volledig ingediend te hebben.

Eind juni 2019

Projectbezoeken en aansluitend de jury-beoordeling.

27 september 2019

Prijsuitreiking tijdens de Gyproc Professionals dag.

Woord van de juryvoorzitter: Welkom!

Op 27 september mag de jury weer een aantal mensen en bedrijven blij maken met een award. Wij verheugen ons als jury nu al weer enorm op al die geweldige plannen. Plannen vol uitdagingen om het vakmanschap te tonen. Misschien om een perfecte vorm te maken of om een technische prestatie te leveren. Een extreme geluidisolatie, een hoge brandwerendheid, een robuuste wand. Misschien met een vernieuwend proces of een bijzondere rol in het bouwproces. Wie zal het zeggen.

Voor jullie als bedrijven een geweldige kans om je bedrijf te etaleren. Nu nationaal en wie weet later zelfs internationaal.

De tweejaarlijkse Gyproc Trophy wordt in Nederland voor de 7e keer georganiseerd en ik heb ze allemaal meegemaakt. Eerst als jurylid later als jury voorzitter. Telkens kijken we er als juryteam enorm naar uit. Naar de inzendingen, naar onze traditionele rondreis waarbij we projecten bezoeken en waarbij we mogen ruiken en voelen. En ter afsluiting van het proces het jurydebat. We moeten immers keuzes maken.  Natuurlijk is het ook geweldig om winnaars te laten stralen bij de uitreiking. De keerzijde is dat we dan ook mooie kanshebbers moeten teleurstellen. Gelukkig wordt er sportief gereageerd en respecteert men onze beslissing. It’s all in the game.

Soms zijn we het als jury in het debat erg eens met elkaar, soms is er verdeeldheid. Dat laatste is ook interessant. Met inhoudelijke argumenten overtuigen we elkaar. Heel leerzaam. Met veel respect over en weer overigens. Daarom is het fijn dat we als team zijn ingespeeld. De juryleden van twee jaar geleden hebben namelijk allen weer hun lidmaatschap toegezegd. Omdat we het vakmanschap gewicht willen geven, hebben we de jury daarnaast nog met een lid uitgebreid. Jos van den Hoven komt ons versterken en met zijn toezegging zijn we erg blij.

Ik heb het event zien groeien. Keer op keer weer een stap hoger. Elke keer denk je dat het nooit beter kan worden en elke keer slaagt Gyproc erin weer een overtreffende trap te bereiken. Afwachten of dat nu weer gaat lukken, maar de ambitie is er zeker. Het wordt hoe dan ook weer een belevenis waarin jullie als vaklieden centraal staan.

Ik wil jullie tot slot allemaal aanmoedigen om jullie mooiste en innovatiefste projecten in te dienen. Als ik een tip mag meegeven, zorg dan voor goede foto’s en details die datgene ondersteunen waarop jullie het meest trots zijn. Vraag desnoods een vriend of familielid om je verhaal goed op papier te krijgen. Ik zeg dat met nadruk, omdat wat voor jullie vanzelfsprekend is geworden, voor de buitenwereld zo bijzonder kan zijn.

Waarom zouden jullie dit jaar niet een van de winnaars kunnen zijn?

Ik kijk er zeer naar uit en wens jullie allen veel succes bij de voorbereiding en de competitie.

 

Jos Lichtenberg, jury voorzitter

Locatie

De Gyproc Trophy's 2019 werden 27 september 2019 uitgereikt in het Louwman Museum in Den Haag.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over de Gyproc Trophy kunt u contact opnemen met:

Christiane Okkerman: christiane.okkerman@saint-gobain.com

Christel Kersbergen: christel.kersbergen@saint-gobain.com

Telefoon: 0347 325137

 

Media