Gyproc Trophy vakjury 2019

De ingezonden projecten voor de Gyproc Trophy worden beoordeeld door een vakkundige jury. De juryleden zijn binnen verschillende disciplines van de bouwkolom actief. Dit geeft de Gyproc Trophy de onafhankelijkheid die nodig is. Onder het voorzitterschap van Jos Lichtenberg nemen in 2019 de volgende deskundigen zitting in de vakjury:

Jos Lichtenberg

Jos Lichtenberg is sinds 1976 actief als productontwikkelaar. Eerst ín de industrie (Rockwool, DSM), later in een adviesrol vóór de industrie (Bureau A+) en vanaf 2003 als Hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde. Hij is nu twee jaar met emeritaat en sindsdien full time actief als innovatie en Slimbouwen consultant ( Lichtenberg Consultancy en Off Road Innovations).

Tevens vervult Jos diverse voorzitterschappen zoals van de stichting Slimbouwen, de VHSB (houtskeletbouw) en de Toetsingscommissie BouwBesluit (TBB). Hij is auteur van boeken als ‘Slimbouwen’ en ‘Duurzaam Bouwen, een praktische inleiding voor Built Environment’ en initiator van het in 2014 gerealiseerde energieleverende 'House of Tomorrow Today' (HoTT) dat in HoTT 2.0 een vervolg krijgt.

Eloise Maingay

Als eigenaar van Kloekplan is Eloise werkzaam als projectmanager voor diverse opdrachtgevers bij uiteenlopende complexe projecten.

Voorbeelden daarvan zijn binnenstedelijke nieuwbouw & herontwikkeling, integrale gebiedsontwikkeling en de concurrentie gerichte dialoog.

Ad Tissink

Ad Tissink is techniek journalist bij Cobouw. In die hoedanigheid houdt hij zich bezig met woning- en utiliteitsbouw maar ook met infrastructuur en GWW. Het snijvlak architectuur – techniek heeft zijn bijzondere interesse. Zorgvuldige afbouw vindt hij cruciaal, omdat het, zoals het woord al zegt, een gebouw ‘af’ maakt.

Eric Vreedenburgh

Eric Vreedenburgh is architect en oprichter van Archipelontwerpers. De werkzaamheden van Archipelontwerpers zijn breed en variëren van woningbouw, kantoor, utiliteitsbouw, zowel duurzame nieuwbouw als binnenstedelijke transformatie, en op een schaal variërend van vrijstaande villa tot toren. Daarnaast verricht Eric onderzoek in het grensgebied van architectuur, beeldende kunst en techniek en is hij betrokken bij diverse architectuur manifestaties.  

Jos van den Hoven

Jos van den Hoven heeft zijn sporen in de afbouwwereld verdiend. Hij was 32 jaar werkzaam bij Van Vonderen Groep, waarvan 23 jaar als directeur en daarvan 11 jaar als mede-aandeelhouder. Jos volgde 4 jaar de Arpa MBL training in LEAN en LEARN management.

Jos kent de Gyproc Trophy door en door: hij won met Van Vonderen in 2013 de nationale Gyproc Trophy en de Professionals Keuze, waarna hij in 2014 runner-up was bij de International Trophy in Berlijn.

ir. Ad Maas Eur Ing

ir. Ad Maas Eur Ing

Ad Maas is manager techniek bij Saint-Gobain Gyproc Nederland. Hij studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt sinds 1988 bij het bedrijf. Ad startte zijn carrière op de afdeling Onderzoek & Technische Service. Hij werd manager van deze afdeling in 1991. In 2003 leidde Ad het technische deel van het fusieproces van Gyproc en Rigips naar BPB Nederland. Vanaf 2007 treedt hij op als intern jurylid van de Nederlandse Gyproc Trophy. Vanaf 2010 maakt Ad eveneens deel uit van de jury voor de International Gyproc Trophy.