Gyproc Trophy vakjury 2022

De ingezonden projecten voor de Gyproc Trophy worden beoordeeld door een vakkundige jury. De juryleden zijn binnen verschillende disciplines van de bouwkolom actief. Dit geeft de Gyproc Trophy de onafhankelijkheid die nodig is.

Lees hier het voorwoord en welkom voor de deelnemers van juryvoorzitter Jos Lichtenberg.

Onder het voorzitterschap van Jos Lichtenberg nemen ook in 2022 de volgende deskundigen weer zitting in de vakjury:

Jos Lichtenberg

Jos Lichtenberg is sinds 1976 actief als innovator. Eerst ín de industrie (Rockwool, DSM), later in een adviesrol vóór de industrie (Bureau A+) en vanaf 2003 als Hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde. Hij is sinds 2016 met emeritaat en sindsdien actief als innovatie consultant (Lichtenberg Consultancy en Off Road Innovations). In Eindhoven realiseert hij als mede initiatiefnemer van LL040 BV een Living Lab met 120 woningen gericht op het wonen in de compacte stad van de toekomst.

Jos is auteur van boeken als ‘Slimbouwen’ en ‘Duurzaam Bouwen, een praktische inleiding voor Built Environment’ en initiator van het in 2014 gerealiseerde energieleverende 'House of Tomorrow Today' (HoTT) dat in HoTT 2.0 in 2020 een vervolg heeft gekregen.

Eloise Maingay

Als eigenaar van Kloekplan is Eloise als projectmanager werkzaam voor diverse opdrachtgevers bij de ontwikkeling van uiteenlopende complexe bouwprojecten.

Voorbeelden daarvan zijn binnenstedelijke nieuwbouw & herontwikkeling en integrale gebiedsontwikkeling. Bij ARTIS is Eloise werkzaam als projectmanager van de grote bouwprojecten, zoals de restauratie van het ARTIS-Aquarium.   

Ad Tissink

Ad Tissink is techniek journalist bij Cobouw. In die hoedanigheid houdt hij zich bezig met woning- en utiliteitsbouw maar ook met infrastructuur en GWW. Het snijvlak architectuur – techniek heeft zijn bijzondere interesse.

Zorgvuldige afbouw vindt hij cruciaal, omdat het, zoals het woord al zegt, een gebouw ‘af’ maakt.

Eric Vreedenburgh

Eric Vreedenburgh is architect en oprichter van Archipelontwerpers. De werkzaamheden van Archipelontwerpers zijn breed en variëren van woningbouw, kantoor- en utiliteitsbouw, zowel duurzame nieuwbouw als binnenstedelijke transformatie, en op een schaal variërend van vrijstaande villa tot toren.

Daarnaast verricht Eric onderzoek in het grensgebied van architectuur, beeldende kunst en techniek en is hij betrokken bij diverse architectuur manifestaties.  

Jos van den Hoven

Jos van den Hoven heeft zijn sporen in de afbouwwereld verdiend. Hij was 32 jaar werkzaam bij Van Vonderen Groep, waarvan 23 jaar als directeur en daarvan 11 jaar als mede-aandeelhouder. Sinds 2019 is hij algemeen directeur bij PBS Verhoogde Vloeren. Jos volgde 4 jaar de Arpa MBL training in LEAN en LEARN management.

Jos kent de Gyproc Trophy door en door: hij won met Van Vonderen in 2013 de Nationale Gyproc Trophy en de Gyproc Professionals Keuze, waarna hij in 2014 runner-up was bij de International Gypsum Trophy in Berlijn.

ir. Ad Maas Eur Ing

ir. Ad Maas Eur Ing

Ad Maas is Chief External Affairs Officer (CEAO) bij Saint-Gobain Solutions en verzorgt vanuit die rol de Public Affairs voor de diverse Saint-Gobain Business Units in de Benelux.  Hij was jarenlang Technical Manager bij Saint-Gobain Gyproc Nederland. Ad studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt sinds 1988 bij het bedrijf; hij startte zijn carrière op de afdeling Onderzoek & Technische Service en werd in 1991 manager van die afdeling. In 2003 leidde Ad het technische deel van het fusieproces van Gyproc en Rigips naar BPB Nederland.

Vanaf 2007 treedt Ad op als jurylid van de Nederlandse Gyproc Trophy. Van 2010 tot 2018 had hij eveneens zitting in de jury voor de International Gyproc Trophy.