Hero Image
Afbeelding
Voorstrijk
Producten
@ minuten min

Welke Gyproc voorstrijk is het meest geschikt per ondergrond?

Gyproc voorstrijken zorgen voor een optimale hechting van gipspleister op de ondergrond en een optimale verwerking. Daarbij wordt vaak de vraag gesteld welke voorstrijk het best gebruikt kan worden per ondergrond. In dit artikel geven we daar antwoord op.

Zwak en niet-zuigende ondergronden

Gyproc Kontakt en Gyproc SpuitKontakt zijn kant-en-klare voorstrijkmiddelen die zorgen voor een ideale hechting van gipspleister op gladde, zwak en niet-zuigende ondergronden. Kontakt en SpuitKontakt zijn te gebruiken op beton(stenen), gipsblokken, gips(karton)platen, bestaande stucwerken en verfsystemen en wandtegels.

 

Gyproc Kontakt is direct uit de emmer, zonder verdunning, te gebruiken. Het product is eenvoudig aan te brengen met een vachtroller of blokkwast. Het voordeel van Gyproc SpuitKontakt ten opzichte van Kontakt is dat stukadoors het razendsnel aanbrengen met een (airless) spuit. Dit zorgt voor een snelle verwerking, een korte droogtijd en een optimale hechting waardoor het rendement van stukadoors wordt verhoogd.

Sterk en onregelmatig zuigende ondergronden

Gyproc Grondeer is een kant-en-klaar voorstrijkmiddel op polymeerbasis dat zorgt voor een optimale zuigkrachtregeling van gipspleister op sterk en onregelmatig zuigende ondergronden. Grondeer is te gebruiken op cellenbeton, gemetseld en verlijmd kalkzandsteen, poriso en rode baksteen.

 

Gyproc Grondeer kan direct uit de emmer, zonder verdunning, worden gebruikt. Verdunning is wel mogelijk, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Het product is eenvoudig aan te brengen met een vachtroller, blokkwast of spuit.

Stukadoren met Peter Post

 

Voorstijk voordat u gaat verven, behangen of betegelen

Bent u van plan te gaan verven, behangen of betegelen? Denk dan aan het gebruik van Gyproc Diepgrond. Dit is een kostenbesparend, diep indringend voorstrijkmiddel op waterbasis voor zuigende en verpoederde ondergronden. Het bindt stof en vermindert de zuigende werking, waardoor bespaard wordt op verf, latex en behanglijm.

 

Bovendien zorgt Gyproc Diepgrond ervoor dat verpoederde ondergronden worden gestabiliseerd en dat de zuigingsverschillen tussen plaatoppervlak en voegmateriaal geminimaliseerd worden. Diepgrond is geschikt voor ondergronden van gipsplaten, pleisterwerk, gipsblokken, kalkzandsteen, metselwerk, beton en gasbeton, voordat deze geverfd, betegeld of behangen worden.

Stucwijzer

Alle informatie over Gyproc pleisters en Gyproc voorstrijken staat ook overzichtelijk in een nieuwe folder weergegeven: het Stuccie Gyproc® Advies.

geplaatst op: 29.10.2019 - bijgewerkt op: 16.05.2023