De Saint-Gobain Gyproc Trophy

Met de Gyproc Trophy waardeert Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de Gyproc Professionals, het netwerk van vooraanstaande plafond- en wandmontagebedrijven die zijn opgeleid en gespecialiseerd in de verwerking van Gyproc afbouwsystemen. 

De Gyproc Trophy wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt. De Gyproc Professionals schrijven zich in voor de competitie met een project dat zij gerealiseerd hebben. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, duurzaamheid, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria.

De vakjury bestaat uit specialisten op het gebied van bouwkundige educatie, innovatie, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, architectuur, afbouw en journalistiek.

Op 27 september 2019 werden de Gyproc Trophy's voor de 7e keer uitgereikt. De uitreiking van de 8e Gyproc Trophy is als gevolg van de COVID-beperkingen een jaar uitgesteld en zal plaatsvinden op 23 september 2022.