Het HABITO® wandsysteem

Alle vooroordelen over gipswanden zijn met HABITO® voorgoed verleden tijd. Het HABITO® wandsysteem combineert de voordelen van bestaande systemen en neemt alle nadelen weg. Het comfort vertaald zich, doordat je met de wand snel een stille ruimte creëert. De wand kan goed tegen een stootje en is gemakkelijk glad af te werken voor behang of sauswerk. Daarnaast kun je voorwerpen eenvoudig aan de HABITO® wand bevestigen, tot wel 30 kg per schroef. 

Ervaar het gemak van het HABITO® wandsysteem zelf!

Het wandsysteem bestaat uit

  • Gyproc Staanders en Liggers
  • HABITO® (260 x 60 x 1,25 cm)
  • HABITO® Schroeven
  • Gyproc Afdichtingsband
  • Isover isolatieplaten (optioneel)

De metalen Gyproc Staanders en Liggers zorgen voor een goede en uiterst stabiele constructie van de wand. Met de corrosiebestendige HABITO® Schroeven bevestig je de harde HABITO® plaat gemakkelijk aan het metalen Gyproc frame. Het Gyproc Afdichtingsband zorgt voor een goede kierdichting tussen de wand en de bestaande bouwdelen voor een optimale geluidsisolatie.

Het HABITO® wandsysteem is van nature al sterk geluidsisolerend, maar wil je de HABITO® wand extra isolerend maken, isoleer dan met Isover glaswol isolatieplaten. HABITO® wordt in principe op dezelfde eenvoudige en snelle wijze verwerkt als de vertrouwde Gyproc gipskartonplaten.

Om de HABITO® wand helemaal af te maken, ga je de naden afwerken. Met Gyproc Wapeningsband verstevig je de naden en voorkom je scheuren. Gyproc Voegenvuller vult voegen snel en soepel waardoor naden netjes weggewerkt zijn. Met Gyproc Voegenfinisher maak je naden echt onzichtbaar.

Vraag een gratis HABITO® proefstuk aan!

HABITO® wand plaatsen in vogelvlucht

Wil je het stap voor stap eens rustig bekijken?

Zes korte HABITO® how to video’s >


Welke klus ga jij aanpakken?

Om je te helpen bij het bouwen van de wand hebben we klussen klaar staan op klussenmet.gyproc.nl. Je vindt er alles over de klus, van een stappenplan tot een boodschappenlijst.

Verkrijgbaar bij

De bouwstenen van het HABITO® wandsysteem zijn verkrijgbaar bij GAMMA. De actuele voorraad bij jouw GAMMA-vestiging vind je op www.gamma.nl.

Én heb je toch nog hulp nodig?

Neem voor verder klusadvies contact op met de Gyproc Helpdesk (op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur) of informeer bij de bouwmarkt medewerker.