Hoe ontstaan scheuren in een binnenwand?

Voor een blijvend strak eindresultaat is het belangrijk dat een wand mooi blijft op de lange termijn. Scheurvorming in een wand is voor bewoners een grote ergernis. Scheurvorming ontstaat vaak in een wand gemaakt van gipsblokken of cellenbeton. Dit komt doordat de wand de spanning van de bovenliggende vloer niet kan opnemen.

Vraag een gratis HABITO® Proefstuk aan!

De HABITO® wand is blijvend scheurvrij

De HABITO® wand heeft dit probleem niet en kan de werking van de bovenliggende vloer perfect opvangen. Dit komt doordat de wand een flexibele boven- en onderaansluiting heeft. Hierdoor is de wand blijvend scheurvrij en biedt daarmee een uitstekende basis voor een goed eindresultaat!

Direct na oplevering is de bouwkundige vloer recht. Het HABITO® wandsysteem heeft ruimte om een doorbuiging op te vangen.

Na verloop van tijd is de bouwkundige vloer gezet en is deze doorgebogen. De HABITO® wand heeft de doorbuiging opgevangen en zijn er geen scheuren.

Het HABITO® wandsysteem

De wand kan goed tegen een stootje en is gemakkelijk glad af te werken voor behang of sauswerk. Daarnaast kun je voorwerpen eenvoudig aan de HABITO® wand bevestigen, tot wel 30 kg per schroef. 

Waar bestaat het HABITO® wandsysteem uit? >

Vraag een gratis HABITO® Proefstuk aan!

Artikelen over binnenwanden