Ontdek de draagkracht van HABITO®

De kracht van de HABITO® wand komt volledig tot z’n recht bij het ophangen van voorwerpen. Veel voorwerpen kun je rechtstreeks aan de wand bevestigen met een gewone bevestigingsschroef. Pluggen zijn niet nodig!

Vraag een gratis HABITO® Proefstuk aan!

Wat kan ik allemaal aan de wand bevestigen?

Het maximale gewicht dat je aan slechts een schroef aan de HABITO® wand kunt bevestigen, is afhankelijk van de kracht die het voorwerp uitoefent op de wand.

F-kracht

Bij een F-kracht hangt het voorwerp verticaal aan de schroeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een smart TV of schilderij. De maximale belasting per schroef is bij een voorwerp met een F-kracht 30 kg.

T-kracht

Bij een T-kracht trekt het voorwerp horizontaal aan de schroeven. Je kunt denken aan een waslijn of gordijnroede. Bij een voorwerp met een T-kracht is de maximale belasting per schroef 15 kg.

Dynamische belasting

Voorwerpen onderhevig aan dynamische belastingen, zoals een wastafel of uitklaarbare tv-beugel, zijn niet geschikt om alleen aan schroeven te bevestigen. Hiervoor moet achterhout in de wand verwerkt zijn.

Kom alles te weten over het ophangen van voorwerpen aan de HABITO® wand. Bekijk het filmpje ▼

Het HABITO® wandsysteem

De wand kan goed tegen een stootje en is gemakkelijk glad af te werken voor behang of sauswerk. Daarnaast kun je voorwerpen eenvoudig aan de HABITO® wand bevestigen, tot wel 30 kg per schroef. 

Waar bestaat het HABITO® wandsysteem uit? >

Vraag een gratis HABITO® Proefstuk aan!

Artikelen over binnenwanden