Wat is het effect van goede geluidsisolatie?

Een goede geluidsisolatie van de wanden in een woning draagt in hoge mate bij aan het wooncomfort. Geluidsoverlast is een van de grootste ergernissen voor mensen en kan een groot effect hebben op mens en gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat allerlei fysieke aandoeningen en stress in verband wordt gebracht met overmatige geluidsbelasting. Daarnaast houdt 95% van de mensen rekening met de eigen geluidsproductie om anderen niet tot last te zijn. 

Vraag een gratis HABITO® Proefstuk aan!

Goede geluidsisolatie met de HABITO® wand

Het is dus belangrijk dat een wand optimaal geluidsisolerend is om bijvoorbeeld een stille werk- of slaapkamer te creëren. Met het HABITO® wandsysteem kun je dit zelf realiseren. Zo beperk je de overlast van een wasmachine of muziek in een andere kamer.

Het HABITO® wandsysteem is van nature al sterk geluidsisolerend, maar wil je de HABITO® wand extra geluidsisolerend maken? Isoleer dan met Isover glaswol isolatieplaten.

Het HABITO® wandsysteem

De wand kan goed tegen een stootje en is gemakkelijk glad af te werken voor behang of sauswerk. Daarnaast kun je voorwerpen eenvoudig aan de HABITO® wand bevestigen, tot wel 30 kg per schroef. 

Waar bestaat het HABITO® wandsysteem uit? >

Vraag een gratis HABITO® Proefstuk aan!

Artikelen over binnenwanden