Het verschil tussen statische en dynamische belasting

Voordat u een voorwerp aan de wand bevestigt, moet u nagaan welke belasting het voorwerp geeft op de wand. We maken onderscheid tussen twee soorten belastingen; statische belasting en dynamische belasting.

Een voorwerp met een statische belasting hangt aan de wand en verdeeld de kracht langs de wand naar beneden, denk bijvoorbeeld aan een TV of schilderij. De belasting op de wand blijft hierbij gelijk.

Een voorwerp met een dynamische belasting trekt aan de wand en verdeeld de kracht van de wand af, bijvoorbeeld een uittrekbare tv-beugel of wastafel. De belasting op de wand zal hierbij veranderen, bijvoorbeeld bij het leunen op een wastafel. Voorwerpen onderhevig aan dynamische belastingen, zijn niet geschikt om rechtstreeks aan een gipswand te bevestigen. Hiervoor moet achterhout tussen de stijlen van het frame verwerkt worden.

De uitleg over het bevestigen van voorwerpen aan Gyproc wanden op www.gyproc.nl/inhuis, is alleen van toepassing op voorwerpen met een statische belasting. Wilt u voorwerpen met een dynamische belasting bevestigen aan een Gyproc wand? Neem dan contact op met de Gyproc Helpdesk via 0347 – 325 165 of helpdesk@gyproc.nl