Hero Image
Afbeelding
Duurzaam verwarmen
Producten
@ minuten min

Rigidur vloersystemen met vloerverwarming

Comfort toevoegen én verduurzamen gaan uitstekend samen in de nieuwe toepassing van Rigidur® estrichvloeren. Met het bestaande systeem kan nu eenvoudig een hoge kwaliteit vloerverwarming worden aangebracht, zonder dat de belangrijke eigenschappen van de vloer verloren gaan.

Rigidur® estrichelementen maken het u makkelijk om snel een stille en vlakke vloer te leggen. Door het toevoegen van vloerverwarming verhoogt u het comfort van de vloer en bespaart u op energiekosten. Tevens draagt het systeem bij aan het verbeteren van de (contact)geluidsisolatie, brandwerendheid en vlakheid van de bestaande vloer. Het systeem is ideaal geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Dun systeem

De Rigidur® vloersystemen met vloerverwarming zijn al vanaf 34 mm toepasbaar. Bestaande vloeren kunnen hierdoor eenvoudig worden gerenoveerd zonder veel ruimteverlies.

Dikte van een rigidur vloer met vloerverwarming

 

Droog systeem

 

Droog systeem

Dankzij de droge montagewijze van de Rigidur® vloer is de doorlooptijd tijdens het bouwproces kort. Bij de montage van de elementen wordt geen water gebruikt, deze worden onderling verbonden met schroeven en lijm.

Hoge geluidsisolatie

Rigidur® vloersystemen worden 'verend' aangebracht, waardoor trillingen die geluidsoverlast veroorzaken worden voorkomen. Het geluidscomfort van de aangrenzende ruimte wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd.

Contactgeluid reductie

 

Brandwerend vloersysteem met vloerverwarming

 

60 minuten brandwerend

De brandwerendheid van Rigidur® vloeren waarin vloerverwarming is gefreesd, wordt onderbouwd door DGMR en voldoet aan de eis voor woningscheidende constructies.

 

In vijf stappen een Rigidur vloer met vloerverwarming

Voor de nieuwe toepassing van Rigidur® vloersystemen is een handige verwerkingsbrochure beschikbaar. In deze brochure zijn de systemen beschreven en staan de verwerkingsvoorschriften en voorwaarden op een rij. Tevens is de verwerking van de vloeren uitgelegd in vijf eenvoudige stappen.

Egalisatie ridigurvloerverwarming
Aanbrengen Rigidur egalisatiekorrels (indien van toepassing)

Breng Rigidur® randstroken aan tegen de omringende wanden en breng Rigidur® egalisatiekorrels aan volgens de standaard verwerkingsrichtlijnen. Leg hier een drukverdelende laag van 10 mm Rigidur H overheen.

Aanbrengen estrichelementen rigidurvloerverwarming
Aanbrengen Rigidur estrichelementen

Breng de Rigidur® estrichelementen volgens de standaard verwerkingsrichtlijnen aan met behulp van Rigidur® estrichlijm en Rigidur® schroeven. Leg bij het gebruik van egalisatiekorrels de estrichelementen haaks op de drukverdelende laag.

Sleuven infrezen rigidurvloerverwarming
Sleuven vloerverwarming infrezen

Verwijder de Rigidur® schroeven na ca. 24 uur uit de elementen. De lijmverbindingen zijn nu volledig uitgehard. Frees vervolgens de sleuven voor de vloerverwarmingselementen in de vloer. Voor Rigidur E30 MW estrichelementen geldt een maximale grootte voor sleuven van 15x15 mm. Voor Rigidur E35 MW estrichelementen geldt een maximale grootte voor sleuven van 19x19 mm. De h.o.h.-afstand van de sleuven is minimaal 100 mm.

sleuven dichten rigidurvloerverwarming
Vloerverwarming aanbrengen

Breng de buizen voor de vloerverwarming aan in de gefreesde sleuven. Vul de naden van de sleuven op met een mengsel van Webercol 4712 (epoxylijm) en slijpsel van de Rigidur® elementen. Houd een mengverhouding van 1-op-1 aan. Breng de lijm binnen 45 minuten aan. De uithardingstijd voor de lijm bedraagt 12-24 uur.

Afwerken optie 1 rigidurvloerverwarming
Afwerken van Rigidur estrichvloer - optie 1

Na uitharding van de lijm kan de vloer op twee manieren worden afgewerkt:

 • Optie 1: Afwerking met egaline (5). De vloer wordt voorbehandeld met Weber Vloerprimer kwartszand. Waarna de vloer volledig wordt geëgaliseerd met Weberfloor Fiber.
Afwerken optie 2 rigidurvloerverwarming
Afwerken van Rigidur estrichvloer - optie 2

Optie 2: Afwerking met Rigidur H 10 mm (6). Op de Rigidur® vloer wordt Webercol LC 220 aangebracht, waarmee de Rigidur H platen worden verlijmd.

Egalisatie ridigurvloerverwarming
Aanbrengen estrichelementen rigidurvloerverwarming
Sleuven infrezen rigidurvloerverwarming
sleuven dichten rigidurvloerverwarming
Afwerken optie 1 rigidurvloerverwarming
Afwerken optie 2 rigidurvloerverwarming

Vier manieren voor vloerverwarming

Niet vlakke ondergrond

Egaline gietvloer als toplaag:

 • Rigidur egalisatiekorrels
 • Rigidur H 10 mm
 • Rigidur E30 MW
 • Weberfloor fiber
Egaline gietvloer als toplaag

  Niet vlakke ondergrond

  Rigidur H vloerplaten als toplaag:

  • Rigidur egalisatiekorrels
  • Rigidur H 10 mm
  • Rigidur E30 MW
  • Rigidur H 10 mm
  Afwerking korrels en vloerplaten

   

  Vlakke ondergrond

  Egaline gietvloer als toplaag:

  • Rigidur E30 MW
  • Weberfloor fiber
  vlakke ondergrond met egaline als toplaag

   

  Vlakke ondergrond

  Rigidur H vloerplaten als toplaag:

  • Rigidur E30 MW
  • Rigidur H 10 mm
  vlakke ondergrond rigidur als toplaag

   

  geplaatst op: 02.03.2023 - bijgewerkt op: 22.08.2023