Archikidz Rotterdam 2012: Saint-Gobain bouwt samen met kinderen aan de toekomst

Op zaterdag 12 mei 2012 bouwen 300 kinderen onder begeleiding van architecten in Las Palmas op de Kop van Zuid in Rotterdam aan hun eigen droomhuis, kasteel of ander fantasiebouwwerk, geïnspireerd door het thema van de dag: DRIJVEND HUIS. Vijf bedrijven uit de bouwmaterialengroep Saint-Gobain sponsoren deze dag, vanuit de overtuiging dat kinderen ‘bouwers van de toekomst’ zijn. 

Aan het einde van de middag kiest een vakjury de twintig allermooiste maquettes. Later in het jaar worden die tentoongesteld in de Bibliotheek Rotterdam. Archikidz is een vrolijk en sociaal evenement en gratis toegankelijk, zodat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen bouwen. Honderd enthousiaste vrijwilligers zetten zich in om de dag mogelijk te maken. Vijf bedrijven uit de bouwmaterialengroep Saint-Gobain leveren een belangrijke bijdrage aan de dag. Ieder van hen heeft in de bouwwereld een andere focus: Ecophon (akoestische wanden en plafonds), Isover (isolatiemateriaal), Gyproc (gipsproducten), Weber Beamix (mortelproducten) en Glassolutions (glasproducten). 

Saint-Gobain Nederland: ‘Wij zijn wereldwijd actief op het gebied van leef- en bouwomgevingen. Onze groep ontwerpt, maakt en levert bouwmaterialen die nieuwe oplossingen bieden voor moderne uitdagingen zoals op het gebied van energie en milieu. Ons motto ‘Saint-Gobain bouwt uw toekomst’ past prachtig bij deze dag. Deze kinderen zijn tenslotte de architecten en aannemers van de toekomst.’ 

Deelnemende partijen:
Saint-Gobain Isover Nederland
Saint-Gobain Gyproc Nederland
Saint-Gobain Glass Solutions Nederland
Saint-Gobain Weber-Beamix Nederland 
Saint-Gobain Ecophon Nederland

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder