Brandveiligheid vraagt kennis

"100% zekerheid met KOMO-attest voor het brandwerend bekleden van staalconstructies." Gyproc Professional A.U.B. Brandpreventie, certificeringsinstelling SKH en Gyproc komen in Stedebouw & Architectuur aan het woord over het specialisme brandveilig bouwen.

Saint-Gobain Gyproc Nederland is uniek in de markt met een KOMO-attest voor het bekleden van staalconstructies met Glasroc F, een onbrandbare glasvliesversterkte gipsplaat voor de binnenafbouw.

Gegarandeerde prestaties

"Het KOMO-attest geeft optimale zekerheid aan met name architecten, aannemers en verwerkers over de te realiseren prestaties met 
het Glasroc F-bekledingssysteem”, aldus Bas van Etten, certificatie-deskundige bij SKH. “Wij toetsen, als onafhankelijke partij, datgene wat een fabrikant bedacht heeft.”

“De brandwerende Glasroc F-bekledingssystemen hebben de testen glansrijk doorstaan”, aldus ir. Ad Maas, manager techniek & innovatie bij Gyproc. De Glasroc F-systemen vallen onder GyprocGarant, de levenslange garantie op de prestaties van Gyproc-systemen.

Gyproc Professional A.U.B. Brandpreventie is sinds jaar en dag verwerker van Glasroc F. “A.U.B. Brandpreventie werkt alleen met gecertificeerde systemen en zorgt voor de juiste montage volgens de voorschriften”, aldus Tonny van Venrooij, directeur bij AUB Brandpreventie. “We richten ons op staalconstructies, dragende bouwkundige onderdelen en brandwerende wanden en plafonds. Maar liefst 95% van de praktijksituaties kunnen we onderbouwen met het KOMO-attest van Glasroc F.”

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder