Column ir. Ad Maas: meten is weten, gissen is vergissen!

ir. Ad Maas is sinds 1991 manager Techniek bij Saint-Gobain Gyproc Nederland. Ad studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Vanuit zijn jarenlange verantwoordelijkheid voor het technisch beleid van Gyproc heeft Ad heel wat interessante praktijksituaties en complexe problemen voorbij zien komen. In zijn column gaat hij hierop in. 

Zeker zijn van je zaak: meten is weten, gissen is vergissen!

Vanuit mijn verantwoordelijkheid voor het technisch beleid van het bedrijf en de bijna 30 jaar ervaring in deze rol, heb ik heel wat uitdagingen voorbij zien komen. Veel zaken zijn bijna altijd terug te voeren tot de titel boven deze column: meten is weten, gissen is vergissen. Mensen die mij kennen, hebben mij deze quote dan ook al vaak horen uitspreken. Deze wijze van acteren loopt dan ook als een rode draad door onze organisatie, of het nu gaat om een algemene vraag, een specifiek projectadvies, een onderbouwing van de prestaties of de uitvoeringsmogelijkheden van een lastig detail.

Een extra stoel aan tafel

Iedere dag geven onze adviseurs en technisch specialisten ondersteuning waar u als professional in de bouw behoefte aan heeft. Bij Gyproc gaan we echter nog een stap verder, we stellen namelijk altijd de eindgebruiker centraal. ‘Hoe doen we dat? Door in al onze adviezen uit te gaan van het comfort van de eindgebruiker van het bouwwerk. Of dat nu een bewoner is, een gebruiker van een kantoorgebouw of een leerling danwel leraar van een onderwijsinstelling. 
Onze centrale vraag is daarbij altijd “Hoe voelt iemand zich prettig in zijn woon- of leefomgeving?” 
Dát is steeds ons vertrekpunt. Wij weten wat er nodig is voor optimaal comfort. Niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst. In onze adviezen sluiten wij aan op het Bouwbesluit, en vanzelfsprekend op de private eisen. Daarom zitten we graag met de diverse bouwprocesdeelnemers aan tafel. Door onze omvangrijke oplossingen, maar vooral onze technische kennis krijgen we die extra stoel aan tafel vaak aangeboden ofwel vragen wij daar naar. We praten vanaf het begin mee over de gehele binnenruimte en bieden vervolgens ondersteuning tijdens het uitvoeringsproces.

Ingebouwde zekerheid

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar hoe bereik je nu, dat de theoretische beschouwingen vóóraf ook later in de praktijk het gewenste en beoogde effect opleveren. Kortom, hoe bouw je de nodige zekerheid in dit proces in? Zekerheid betekent in dit verband: garantie, veiligheid, betrouwbaarheid en degelijkheid.

Zekerheid begint natuurlijk bij de onderbouwing van de prestaties van onze systemen; denk hierbij aan geluidsisolatie, brandwerendheid, milieubelasting, inbraakwerendheid en stabiliteit. Wij laten onze oplossingen altijd door onafhankelijke gerenommeerde instituten testen en onderbouwen. Mooie voorbeelden hiervan zijn het vernieuwde Gyproc Brandboek en de HABITO wanden, de nieuwe generatie gipswanden. 

Meer dan 40 HABITO wandsystemen zijn op de diverse technische prestaties onafhankelijk getest en onderbouwd. De projectspecifieke vragen en oplossingen worden door onze adviseurs voor u op maat in detail uitgewerkt en voorgesteld. Om u goed te ondersteunen in uw ambitie om de bouwplannen ook in de praktijk tot een succes te maken, geeft Gyproc levenslange garantie op de prestaties van de Gyproc systemen. 

Met ’GyprocGarant‘ heeft u namelijk de zekerheid, dat het door u gekozen systeem tijdens zijn levensduur aan de gedeclareerde prestaties blijft voldoen. Dit leidt uiteindelijk tot tevreden eindgebruikers, waarmee de cirkel weer rond is!

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder