Column Peter Post – ‘Luizenbaan’

“Jij hebt toch eigenlijk een mooi luizenbaantje! Beetje kijken, rondlopen en lekker commentaar geven. Je zal ‘s avonds wel uitgeput zijn? Nee joh, dat zou ik ook wel willen.” Deze opmerking krijg ik nog weleens van jullie, als ik mijn gezicht laat zien op de werkvloer. 

Beetje gelijk hebben jullie natuurlijk wel, het is natuurlijk een stuk lichter dan elke dag zoveel vierkante meters maken. Dat weet ik heel goed, omdat ik zelf ook bijna 30 jaar de kuip leeg heb staan scheppen. Door een mankement aan de rechterhand echter, aan de kant van de fabrikant beland. Maar als je aan het eind van de dag een mooi strak stuccie werk achterlaat, geeft dat echt een lekkerder gevoel dan dat je de hele dag rondrijdt, meeloopt en adviezen geeft. Dus conclusie; de luizenbaan is ook niet altijd alles.

Nog even over die gebrekkige rechterhand, ik kreeg dat spontaan hè, zonder aanleiding en ook niets te maken met mijn stukadoor werkzaamheden. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen, maar zorg voor een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het kost een paar centen, maar ineens helemaal geen inkomsten meer, weken-/maandenlang, geeft veel meer stress dan elke maand die premie overmaken.

Nu we het toch over geld hebben, alles om ons heen wordt steeds duurder. Maar, jullie vergeten dat misschien nog weleens, dat al onze technische adviezen, demo’s, begeleiding op het werk en antwoord op allerlei vragen kosteloos zijn. Dus maak daar gebruik van.

“Nog iets nieuws te melden dan, Peet?” Jazeker we zijn weer met een paar mooie bedenksels bezig. Als alles meezit komen we binnenkort met iets spectaculairs. Even geduld nog.

 

Groet Peter

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder