De winnaars van de Gyproc Trophy’s 2019 zijn bekend!

Schuurmans Afbouwsystemen B.V. wint Gyproc Trophy 2019. Publieksprijs ‘Gyproc Professionals Keuze’ voor SBB binnenafbouw b.v.

Op 27 september jl. werden tijdens een feestelijke avond in het Louwman Museum in Den Haag de Nationale Gyproc Trophy’s 2019 uitgereikt. Schuurmans Afbouwsystemen ging als grote winnaar naar huis met de Gyproc Trophy 2019 voor woongebouwproject Pontsteiger in Amsterdam. Daarnaast is Schuurmans Afbouwsystemen de winnaar in de categorie Utiliteitsbouw met project Raadhuishotel in Amsterdam. Janse Afbouw is winnaar in de categorie Innovatie met het project Winkelcentrum Heuvelgalerie in Eindhoven en SBB binnenafbouw is in de categorie Woningbouw de beste met het project Haarlemmerpoort in Amsterdam. Ook de publieksprijs ‘Gyproc Professionals Keuze’ was voor SBB binnenafbouw met project Haarlemmerpoort.

Nationale Gyproc Trophy 2019

De Nationale Gyproc Trophy wordt iedere twee jaar uitgereikt. Met deze prijs waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de top van afbouwend Nederland: de Gyproc Professionals. Voor deze 7e editie zonden de Gyproc Professionals in totaal 25 projecten in, in de categorieën Woningbouw, Utiliteitsbouw of Innovatie.
Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland blikt terug op de avond: “De Gyproc Trophy was voor de 7e keer een prachtig podium om aan de Gyproc Professional-bedrijven waardering en erkenning te tonen voor hun vakmanschap, inzet én creativiteit. De Trophy is bevestiging van ons partnerschap en daar hechten wij veel waarde aan. Wij feliciteren alle winnaars en runners-up met hun prachtige prestaties. Zij hebben de lat voor de 8e Gyproc Trophy nu al zeer hoog gelegd!”

Runners-up

In de categorie Woningbouw won De Jong Afbouw Bergambacht met het project Carnegie Villa Appartments in Den Haag de tweede prijs; de runner-up. In de categorie Utiliteitsbouw was die eer weggelegd voor de Kwakman Groep, voor hun inzending Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. De categorie Innovatie, altijd een bijzondere categorie, kende dit jaar twee runners-up, te weten het Kloostercomplex Oude Dijk in Tilburg van Van DIJK Afbouwprojecten en Musis Sacrum in Arnhem van Van Vonderen Interior Contractors.

Gyproc Professionals Keuze

De ‘Gyproc Professionals Keuze’ is een publiekprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professional bedrijven zelf. In deze categorie dongen alle 25 inzendingen mee naar de prijs. Dit jaar mocht SBB binnenafbouw deze ereprijs in ontvangst nemen voor het project Haarlemmerpoort in Amsterdam.

Vakjury

De inzendingen zijn zorgvuldig beoordeeld door de vakjury, onder voorzitterschap van Jos Lichtenberg. De overige leden van de jury, afkomstig uit vele disciplines van de bouwkolom, zijn Eloise Maingay, Ad Tissink, Ad Maas, Jos van den Hoven en Eric Vreedenburgh. Bij de beoordeling van de inzendingen kijken de juryleden naar vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast speelt de wijze waarop de ingezonden informatie is gepresenteerd in woord en beeld een belangrijke rol.

Juryvoorzitter Jos Lichtenberg geeft zijn visie op de ontwikkeling van de Gyproc Trophy en het juryproces: “Ik heb de prijs per editie zien groeien. De serieuze voorbereiding, waarin veel tijd wordt geïnvesteerd en de hele uiterst professionele entourage geven ook veel gewicht aan de prijs. Dat laat ook zien dat de deelnemers buitengewoon serieus worden genomen. Voor de jury is ook de traditionele rondreis om inzendingen te bezoeken en te beoordelen een enorm genot. Om op één dag zoveel vakmanschap te mogen bewonderen. Gelukkig mochten we dit jaar ook runner-ups aanwijzen, waarmee we meer dan vroeger onze waardering voor de kwaliteit in de breedte kunnen uiten.”

“Wij zijn de leden van de vakjury weer zeer erkentelijk voor hun tijd, enthousiasme en energie om uit alle prachtige inzendingen deze mooie winnaars en runners-up te kiezen. Het was zeker geen eenvoudige opgave!”, aldus Mark van Houten.

Internationale Gyproc Trophy 2020

De winnaar van de Gyproc Trophy en de categoriewinnaars worden ingezonden voor deelname aan de Internationale Gyproc Trophy die in april 2020 plaatsvindt in Athene.

Update: Door de coronapandemie is de Internationale Gyproc Trophy 2020 verplaatst naar 5 november 2021. De uitreiking zal deze keer digitaal plaatsvinden. 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder