Glasroc F brandwerende staalbekleding: nu óók toepasbaar in open-bouwsituaties

Gyproc Glasroc F-gipsplaten beschikken nu over een H1-classificatie, de hoogste norm voor vochtgedrag (NEN-EN 15283-1 (CE)). De onbrandbare Glasroc F-gipsplaten zijn daardoor toe te passen in een tijdelijke open-bouwsituatie voor het brandwerend bekleden van staalconstructies. 

Glasroc F-gipsplaten beschikken over de H1-classificatie, waardoor het mogelijk is ze in een vroegere fase van het bouwproces toe te passen, namelijk als het gebouw nog niet helemaal gesloten is. Voorbeelden zijn gevelkolommen, kolommen in het veld en kolommen in een atrium. 

Aannemers en montagebedrijven starten én leveren hierdoor hun project eerder op. Gyproc levert de Glasroc F-gipsplaten met H1-classificatie in plaatdiktes van 15 tot en met 30 millimeter.

Vraag altijd projectgericht advies bij uw Gyproc adviseur of onze helpdesk voor de specifiek voor uw project geldende randvoorwaarden, wanneer bij een gebouw de gevel- en/of dakconstructie nog niet is aangebracht.

Voordelen Glasroc F

De voordelen van Glasroc F op een rij:

  • onbrandbare, glasvliesversterkte gipsplaat (brandklasse A1)
  • hoogste H1-norm voor vochtgedrag (NEN-EN 15283-1 (CE))
  • glad en vlak oppervlak
  • makkelijk te verwerken
  • voorzien van KOMO-attest voor staalbekleding

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de productpagina van Glasroc F-gipsplaten. 
Voor vragen en projectgericht advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met de Gyproc helpdesk, telefoonnummer 0347 - 325 165 of per e-mail helpdesk@gyproc.nl.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder