Grootschalig renovatieproject met behulp van silo techniek

In de Staalmanbuurt in Amsterdam is de laatste fase van een groot renovatieproject gestart. 300 sociale huurappartementen en 13 winkels worden in verschillende fases volledig gerenoveerd en onderhouden. Met appartementen verdeeld over vijf verdiepingen moest er goed gekeken worden hoe deze klus zo efficiënt en zo snel mogelijk uitgevoerd kon worden.

Mike Koning van de Gebr. Koning Stucadoors uit Volendam had hier de perfecte oplossing voor: werken met gips silo’s. Een innovatieve opslagtechniek voor stukadoorsgips, die bijdraagt om gezonder, efficiënter en duurzamer te werken. Werken met silo’s heeft veel voordelen volgens een enthousiaste Mike, namelijk:

  • Er kan stofvrij gewerkt worden.

  • Je hoeft je geen zorgen te maken over het transport.

  • Je hoeft geen gipszakken meer weg te gooien en hebt dus minder afval.

  • Minder belasting voor je rug, omdat je niet meer hoeft de sjouwen met gipszakken.

Mike komt niet meer in aanraking met stof met het gebruik van de silo’s, omdat het gips in een afgesloten systeem met water wordt vermengd. Zo komt het gips nat, gebruiksklaar en consistent uit de gipsspuit, klaar om verwerkt te worden. Dit betekent dat je veel sneller kan werken en dus veel tijd kan besparen. “Het bespaard een mankracht per dag”, zegt Mike. Hierdoor zorg je ervoor dat de doorloopsnelheid in het project gewaarborgd blijft.

Elke week worden er enkele silo’s afgeleverd bij het renovatieproject, door GBM. De silo’s zijn gevuld met de Gyproc LP Xcellent. “Het is soepel te verwerken en heeft een bijzonder glad eindresultaat”, zijn een paar van de voordelen die Mike noemt van het werken met Gyproc LP Excellent.

Werk jij momenteel ook aan een bijzonder project en wil je daar graag meer over vertellen? Neem dan contact op met je Gyproc adviseur voor meer informatie.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder