Gyproc BIM plug-in voor Revit

Gyproc in BIM

BIM staat voor Building Information Management. BIM is geen doel, maar een communicatiemiddel voor betere samenwerking en innovatieve bouwmogelijkheden. Een BIM model is een informatiemodel, een database waarin proces- en product informatie van een project centraal wordt opgeslagen. Het is een digitale weergave van de functionele en fysieke eigenschappen van een bouwwerk.

Ontdek de krachtDownload de Gyproc BIM Plug-in voor Revit

Gyproc BIM plug-in voor Revit

Gyproc introduceert de Gyproc BIM plug-in voor Revit. De plug-in zorgt ervoor dat u eenvoudig, op basis van segment of systeemtype, het juiste wand- of plafondsysteem kunt vinden en gebruiken in uw BIM-model. De Revit plug-in is gekoppeld met de Gyproc database, zodat u de zekerheid hebt dat alle systemen up-to-date zijn. De plug-in is verkrijgbaar voor Revit 2017, 2018 en 2019.

De kracht van de Gyproc BIM plug-in:

1.) Bouwcheck

De ingebouwde check van de Gyproc BIM plug-in zorgt ervoor dat u altijd de juiste wanden- en plafondsystemen gebruikt die passen bij de constructie. De ingebouwde "check" controleert of de objecten die u toegepast hebt ook daadwerkelijk toegepast kunnen worden in uw model. Het opnieuw tekenen behoort hiermee tot de verleden tijd.

2.) Voldoen aan de huidige regelgeving

Gyproc wand- en plafondsystemen voldoen altijd aan de huidige Nederlandse regelgeving. De BIM plug-in staat in directe verbinding met onze database, hierdoor bent u verzekerd van een up-to-date BIM bibliotheek.

3.) Tijdwinst

De juiste wand vinden voor ruimte/toepassing was nog nooit zo eenvoudig. De plug-in is zo gebouwd dat het eenvoudig is om een systeem te vinden die past bij de ruimte/toepassing. Zo hebt u direct de juiste wanddikte en juiste prestaties van het systeem in uw BIM model.

4.) LOD niveaus

Of u nu werkt als architect, aannemer, afbouwer, adviesbureau of modelleur, u stelt het LOD niveau naar wens in. Hierdoor bevat het object altijd de benodigde informatie.

Hoe werkt de Gyproc BIM plug-in?

Zoeken

Met deze knop kunt u gemakkelijk een systeem zoeken. Dit kan op systeem niveau (scheidingswand, voorzetwand, schachtwanden en plafond) of op toepassingsniveau (nieuwbouw eengezinswoning, appartement, kantoor, ziekenhuis ect.). Probeer op systeem niveau zoveel mogelijk in te vullen zodat u makkelijker een keuze kunt maken.

Bouwcheck controle

Wanneer er op de controle knop geklikt wordt, geeft de Gyproc BIM plug-in aan of de wandhoogte in het project klopt met het gekozen systeem en/of de wand gedilateerd dient te worden.

Wandhoogte

U kunt kiezen om de wandhoogte in uw project te controleren in toepassingsgebied 1 en 2.

De maximale wandhoogte van de Gyproc wanden is bepaald volgens DIN 4103 en DIN 18183. Hierin worden 2 toepassingsgebieden onderscheiden, waarbij het aantal aanwezige personen in de ruimte maatgevend is:

 1. Wanden in gebieden met weinig mensen, bijv. woonkamers, hotels, ziekenhuiskamers, kantoren e.d.
 2. Wanden in gebieden met veel mensen, bijv. aula’s auditoria, schoollokalen, e.d.

De wandhoogte wordt gecontroleerd in combinatie met de brandwerendheid van een wandsysteem.

Dilataties

De Gyproc BIM plug-in geeft aan wanneer er een dilatatie moet komen als het aantal m1 wand of plafond is bereikt. De Plug-in geeft alleen een waarschuwing het overschrijden van de m1. Bij de volgende situaties moet de gebruiker zelf de dilatatie aangeven:

 • ter plaatse van dilataties in de ruwbouw;
 • bij de overgang tussen twee verschillende ruwbouwconstructies;
 • bij overgangen van grote plafondvlakken naar aansluitende kleine plafondvlakken.

LOD niveau

Level of detail is een indicatie van hoeveel en welke informatie of eigenschappen bepaalde objecten in de loop van een project moeten bevatten. Hoe hoger het niveau, hoe meer informatie het Gyproc object beschikt. Gyproc heeft de volgende LOD niveaus aangehouden:

Welke LOD niveaus kent de plug-in?

LOD 100 - Massa studie/ initiatief /haalbaarheidsstudie;
LOD 200 - Voorlopig ontwerp;
LOD 300 - Definitief ontwerp;
LOD 400 - Werkvoorbereiding/ uitvoering;
LOD 500 - Gebruik /Exploitatiefase  /As Build.

View-setting van Revit is aan het LOD niveau gekoppeld (Coarse/Medium/Fine)

Ontdek de krachtDownload de Gyproc BIM Plug-in voor Revit

Voor welke landen is de Gyproc BIM plug-in geschikt?

De Gyproc BIM Plug-in is beschikbaar voor de Nederlandse markt. De plug-in kan schakelen tussen de Nederlandse en Engelse taal. De Nederlandse regelgeving blijft altijd van toepassing.

Zijn alle denkbare wanden en plafonds beschikbaar in de Gyproc BIM plug-in?

De meest voorkomende wanden zijn opgenomen in de Gyproc BIM Plug-in. Bent u opzoek naar een specifieke wand- of plafondopbouw? De Gyproc Helpdesk staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen.

IFC-objecten

IFC-objecten zijn aan te vragen via de Gyproc Helpdesk.

Archicad en Tekla

Gyproc is op de achtergrond druk bezig met het ontwikkelen van een Gyproc BIM plug-in voor Archicad. Wilt u een bericht van ons krijgen op het moment dat de Archicad Plug-in beschikbaar is? Stuur een e-mail naar helpdesk@gyproc.nl.

Voor Tekla gebruikers hebben ook onze systemen beschikbaar. Deze zijn op aanvraag beschikbaar bij de Gyproc Helpdesk.

Gyproc BIM plug-in verwijderen

Ga naar windows instellingen

 • Apps
 • Gyproc – Revit [jaartal]
 • Wijzigen
 • Keuze uit:
  • Repair Gyproc – Revit [jaartal]
  • Remove Gyproc – Revit [jaartal]
Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder