Gyproc en Van Keulen blijven voortvarend met transport over water

Vandaag is het zover; de 4e Gipsvaart vindt plaats. Saint-Gobain Gyproc Nederland levert vanuit de productielocatie in Kallo te België 700 pallets gipsplaten in één keer af bij Van Keulen Hout en Bouwmaterialen. Morgen zal het binnenvaartschip aanmeren bij Van Keulen in Amsterdam. 

Zowel Gyproc als Van Keulen streven ernaar zo duurzaam mogelijk te ondernemen. De gipsvaart levert hier een grote bijdrage aan. Met deze 4e Gipsvaart zijn binnen 15 maanden in totaal 2.800 pallets gipsplaten over het water vervoerd en zijn maar liefst 140 vrachtwagens vervangen. Door opgedane ervaring van eerdere Gipsvaarten heeft deze vorm van transport voor Van Keulen ook andere voordelen. Voorheen werden trailers van verschillende groottes gelost die op wisselende dagen en tijdstippen binnenkwamen.

Omdat de Gyproc gipsplaten nu in grotere hoeveelheden én in het weekend worden aangeleverd, kan er sneller, veiliger en efficiënter worden gelost. Op andere dagen hoeven de magazijnmedewerkers Van Keulen zich minder bezig te houden met binnenkomende goederen en kunnen ze zich concentreren op bestellingen van klanten. Bovendien levert Gyproc elke pallet met gipsplaten af met een plastic beschermhoes. In het verleden werden de pallets ingepakt bij Van Keulen. Een win-win situatie dus! 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder