Gyproc introduceert vernieuwd Gyptone-assortiment

Gyproc introduceert het vernieuwde Gyptone-assortiment. Gyptone voor akoestische designplafonds en -wanden biedt extra voordelen voor de complete bouwkolom: architecten, aannemers, afbouwers en eindgebruikers.

Zo zijn de Gyptone-tegels nu nog dunner en lichter en dus efficiënter om te transporteren en te verwerken, is aan vrijwel het gehele assortiment de ACTIV air-technologie toegevoegd én wordt Gyptone nu nog duurzamer geproduceerd.

Om de binnenlucht van schadelijke stoffen te zuiveren, heeft Gyproc de ACTIV air-technologie ontwikkeld. Deze innovatie zorgt ervoor dat schadelijke, vluchtige organische stoffen, zoals formaldehyde, actief worden opgenomen en blijvend worden geneutraliseerd. Dit leidt tot verbetering van het binnenklimaat en verhoogt het woon- en werkcomfort. Hierdoor is het mogelijk zich beter te concentreren op werkzaamheden en vermindert het binnenklimaat irritaties aan bijvoorbeeld de ogen en luchtwegen. De technologie behoudt haar werking na schilderen en behangen met de meest gangbare afwerkingsmaterialen. Uit simulaties blijkt verder dat ACTIV air zijn luchtzuiverende werking gedurende minimaal vijftig jaar behoudt. 

“Gyptone van Gyproc maakt het werk letterlijk lichter", zegt Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland.

"Met het Gyptone-assortiment biedt Gyproc architecten, aannemers, montagebedrijven en de handel een duurzame totaaloplossing. Onze Gyptone-plafond- en wandsystemen zijn luchtzuiverend, licht en eenvoudig te verwerken, bieden een goede akoestiek en dragen dus bij aan een verhoogd leefcomfort. Want in scholen, restaurants, kantoren en ziekenhuizen is een goede akoestiek essentieel. Daarnaast draagt de toevoeging van de ACTIV air-technologie bij aan een gezonder binnenklimaat. De duurzame productie is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu.” 

De akoestische tegels en panelen van Gyptone zijn geschikt voor systeemplafonds. Gyproc levert ze met verschillende perforatiepatronen: vierkante, zeshoekige of lijnvormige. De tegels en panelen zijn gemaakt van gipskarton, afgewerkt met een hoogwaardige witte acrylverf. Aan de rugzijde zijn de tegels en panelen voorzien van een wit, akoestisch vezeldoek om de geluidsabsorptie te vergroten. De Gyptone-platen zijn geschikt voor naadloze akoestische plafonds en wanden. Ze hebben daarom rondom afgeschuinde kanten (4xAK) voor een eenvoudige voegafwerking. De Gyptone-platen zijn verkrijgbaar in diverse perforatiepatronen en voorzien van een wit, akoestisch vezeldoek.

De nieuwe generatie Gyptone-producten is op een zeer duurzame manier geproduceerd en dus beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gips- en steenwoltegels. Door het vernieuwde productieproces is er minder CO2-uitstoot en wordt er water en energie bespaard. 

De belangrijkste voordelen op een rij:

Betere binnenluchtkwaliteit 

De unieke ACTIV air-technologie neemt de schadelijkste en meest voorkomende stoffen in de binnenlucht, zoals formaldehyde, actief op en neutraliseert ze blijvend. 

Betere LCA-waarden 

In vergelijking met concurrerende producten scoren Gyptone-plafonds en -wanden goed op LCA-waarden (Life Cycle Analyses), zoals CO2-uitstoot, water- en energiegebruik. De gereduceerde dikte verbetert deze waarden nog eens. 

Lagere handlingskosten 

De kosten voor de handling in de magazijnen en op de bouwplaatsen zullen verlagen doordat er meer m2 tegels in één pak zit. 

Ergonomischer 

Het gewicht van één tegel is verlaagd van 3,11kg/tegel naar 2,88 kg/tegel. Dit geeft ergonomische voordelen tijdens de montage.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder