ICDuBo lanceert duurzaam schoolconcept

In 8 op de 10 scholen is het binnenklimaat niet in orde. Ook het energieverbruik op scholen kan in de meeste gevallen flink omlaag. Door een integrale aanpak kan geld worden bespaard én de leefomgeving op scholen sterk worden verbeterd. Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) lanceert daarom een uniek duurzaam schoolconcept. 

Dit duurzame schoolconcept bestaat uit twee echte klaslokalen die zijn opgebouwd, afgewerkt en ingericht met tal van duurzame oplossingen. Uniek is dat het geen verzameling losse producten betreft, maar een totaalconcept waarin ruim 30 marktpartijen een bijdrage hebben geleverd. De geboden oplossingen sluiten aan bij de Frisse Scholen thema’s energie, binnenklimaat en thermisch, akoestisch en visueel comfort en worden op een integrale wijze inzichtelijk gemaakt. 

Bijdrage Saint-Gobain Gyproc 

Saint-Gobain Gyproc is een van de partijen die een bijdrage heeft geleverd aan dit unieke concept. Gyproc hecht grote waarde aan een gezond binnenklimaat en presenteert binnen dit unieke schoolconcept een slanke, stootvaste wand met zeer hoge geluidsisolatie en een binnenlucht zuiverende, stootvaste wand met flexibiliteit in E-installaties. Door de toevoeging van ACTIV air in deze wand worden de schadelijke stoffen, zoals formaldehyde, actief opgenomen en blijvend geneutraliseerd. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat en zorgt ervoor dat het leefcomfort wordt verhoogd. 

Feestelijke opening 

Op donderdag 29 november wordt het schoolconcept bij ICDuBo feestelijk geopend door wethouder Johan Grijzen van de gemeente Schiedam. De gemeente Schiedam heeft duurzaamheid en het cradle-to-cradle principe omarmd. Zo ook het scholenproject Schravenlant, een goed voorbeeld van duurzame scholenbouw. Na een compact sprekersprogramma zal de officiële openingshandeling rond 16:15 uur worden verricht. Na afloop van de opening vindt de ICDuBorrel plaats, de traditionele eindejaarsborrel van ICDuBo. Klik hier voor meer informatie. U kunt zich gratis aanmelden via info@icdubo.nl

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder