Ik ben een stukadoor 2.0

Gyproc noemt stukadoren met Finesse ‘Stucen 2.0’, omdat het systeem zich inmiddels in de praktijk bewezen heeft. 

“Het product is niet meer nieuw, maar verdient echt een plaatsje in de etalage”, meent Van Engelen, verkoopleider gipspleistersystemen bij Gyproc. “Kijk naar de marktontwikkelingen en dan zie je dat alles  vlakker wordt… beton en vlak gestelde kalkzandsteen zijn eerder regel dan uitzondering geworden. De noodzaak voor dikke lagen stucwerk is er in veel gevallen niet meer. Gyproc Finesse kan gegarandeerd in dunne lagen worden toegepast, vanaf 2 millimeter. Voeg daar de drang naar duurzaamheid aan toe, dan betekent dit minder grondstoffen, minder transport en minder afval.”

In de praktijk

Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar graag zien we de daad bij het woord gevoegd. Vincent Sanders is op ‘de Hofstede’, een energie-0-woningenproject in Zwaanshoek druk in de weer met Gyproc Finesse:

“Door dit project kwam ik pas in aanraking met Finesse”, vertelt Vincent. Een dagje hulp van Gyproc demonstrateur Peter Post was superfijn: hij gaf me alle handvatten hoe precies met de producten te werken. Met Finesse zijn grote gaten goed te vullen. Ook sleuven naar wandcontactdozen en stortnaden zijn er in de eerste gang in één keer mee dicht te zetten. Finesse heeft een prettige afbindtijd: precies genoeg om je werk goed te doen en alles sausklaar op te leveren. Na het afwerken nog even namessen met een beetje water en je hebt al een sausklaar oppervlak. Dat scheelt me zo twee uur op een dag.”

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder