Innoveerkracht Congres ‘Ruimte voor Duurzaamheid’ groot succes

Het eerste Innoveerkracht-congres ‘Ruimte voor Duurzaamheid’ dat op initiatief van Gyproc tijdens ARC13 werd georganiseerd op dinsdag 26 november j.l. in de Kuip in Rotterdam was een groot succes. Bijna 200 bezoekers namen deel aan het programma met inspirerende sprekers en leverden zelf een bijdrage aan een geanimeerd en interactief programma.

Tijdens dynamische sessies werden de thema’s integrale aanpak, duurzaam ontwerpen in de praktijk en de kracht van lokaal aangeroerd. Door sprekers zoals Ditmar Henkel, Jan-Willem van de Groep, Césare Peeren, Jan Bakers, maar ook sprekers uit andere branches zoals Marina Toeters en Willem Treep werden deze thema’s steeds aan de hand van de 3 innoveerkracht kernwaarden belicht: inspiratie, innovatie en daadkracht. 

Dagvoorzitter Marjet Rutten: "Innovatie is noodzakelijk om te overleven. Om te innoveren is het belangrijk dagelijkse beslommeringen los te laten en inspiratie op te doen.” Door een gevarieerd programma aan te bieden is dat goed gelukt. 

Mark van Houten, marketing manager van Saint-Gobain Gyproc benadrukt de rode draad die uit dit congres naar voren kwam: "Om innovaties van de grond te krijgen is brede samenwerking noodzaak. Bewegen vanuit de bekende, traditionele kring naar een grote kring en doen in plaats van praten over vernieuwing. Innovaties zijn zelden in één keer succesvol en er is veel doorzettingsvermogen en blijvend vernieuwen nodig. Dat hebben de sprekers van vandaag aangetoond en dat is precies wat wij met ons platform Innoveerkracht willen bereiken. Dit congres is hiervoor een mooie eerste aanzet geworden, hoorden wij ook uit de reacties van onze gasten. Wij hopen dat andere partners uit de bouwkolom zich bij het platform gaan aansluiten om het samen verder vorm te geven." 

Innoveerkracht is een initiatief van Gyproc vanuit haar streven naar duurzaam ontwerpen, bouwen en hergebruiken. Meer informatie kunt u vinden op www.innoveerkracht.eu

U kunt Innoveerkracht ook volgen op www.facebook.com/innoveerkracht en www.twitter.com/innoveer_kracht.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder