Restauratie van monumentaal erfgoed

Naast het traditionele stucwerk in nieuwbouw en renovatie, onderscheidt Lieben stukadoors zich vooral op het gebied van restauratie van monumentaal erfgoed zoals kerken, musea, kloosters, herenhuizen.

Restauratie vergt veel kennis en vakmanschap. Door ruim 120 jaar kennis en ervaring zijn zij in staat om lijsten, ornamenten, muren en in oude glorie te herstellen, waarbij waar nodig de ornamenten en lijsten in eigen werkplaats worden hersteld of nieuw worden vervaardigd. 

Lieben stukadoors BV beseft dat het behoud van monumentale bouwwerken een specialisme is. Zo hebben zij veel kennis over ondergronden, vochtbelasting, zouten, fysische consequenties en applicatiemogelijkheden. Door de flexibele inzet van minimaal 15 stukadoors zijn zowel kleinschalige als grootschalige projecten geen enkel probleem. 

Lieben en Gyproc

Al vanaf het moment dat Gyproc gipsen verkrijgbaar zijn in Nederland werkt Lieben met Gyproc materialen. In de tijd dat er nog veel werd gestukadoord met kalkmortel werd vooral Platrex toegepast als toeslagstof in kalkmortel, kalkpasta en schuurspecie. Bij de intrede van gipspleisters is het bedrijf al snel Gyproc LP 33 X L gaan gebruiken.

Door de jaren heen hebben ze veel gewerkt met de diverse Gyproc pleisters, zowel spuit- als handgipsen. Met name één product wordt al jaren gebruikt voor dezelfde toepassing. Zo maakt Lieben bij het verfraaien van wanden en plafonds met lijsten en ornamenten veelvuldig gebruik van Molda 3 Normal. 

De belangrijkste reden voor deze loyaliteit aan natuurlijke Gyproc pleisters is de constante hoogwaardige kwaliteit. Het vakmanschap van de stukadoor in combinatie met de Gyproc producten zorgt er voor Lieben stukadoors de kwaliteit van werkzaamheden kan leveren die al 120 jaar gevraagd wordt.

Vrijthof Museum

Inmiddels heeft Lieben een mooie lijst met referenties op haar naam staan, waaronder Chateau Neercanne en stadhuis Maastricht. Op dit moment is Lieben onder andere bezig met de restauratie van het museum op het Vrijthof in Maastricht. Een bijzonder project waar optimaal gepresteerd kan worden door de combinatie van vakmanschap en Gyproc. 

Meer informatie over Lieben stukadoors BV is te vinden op www.liebenbv.nl

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder