Nationale Saint-Gobain Gyproc Trophy 2011 met twee extra prijscategorieën

Saint-Gobain Gyproc voegt twee nieuwe categorieën toe aan zijn nationale Saint-Gobain Gyproc Trophy: een Innovatieprijs en een Publieksprijs. De Gyproc Trophy is een tweejaarlijkse prijs die het bedrijf toekent aan de meest vakkundige en innovatieve binnenafbouwprojecten met Gyproc-producten in Nederland. Dit jaar organiseert Gyproc de wedstrijd voor de derde keer. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Gyproc Professionals Dag op vrijdag 4 november 2011. 

De Gyproc Trophy is een tweejaarlijkse prijs die het bedrijf toekent aan de meest vakkundige en innovatieve binnenafbouwprojecten met Gyproc-producten in Nederland. Dit jaar organiseert Gyproc de wedstrijd voor de derde keer. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Gyproc Professionals Dag op vrijdag 4 november 2011.

Sinds dit jaar bestaat de Gyproc Trophy uit drie prijzen. De hoofdprijs blijft de Gyproc Trophy. Nieuwe categorieën zijn de Innovatieprijs en de Publieksprijs. Met de Gyproc Trophy waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van plafond- en wandmontagebedrijven: de Gyproc Professionals. Een vakkundige jury bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap en architectuur, en op technische criteria. Saint-Gobain Gyproc Nederland stuurt het winnende project in voor de Internationale Gyproc Trophy in 2012.

Prijscategorieën 

Gyproc kent de nieuwe Innovatieprijs toe aan een nieuwe en verrassende oplossingen met Gyproc-producten, maar ook voor vernuftige oplossingen voor logistiek, arbeid en kostenbeheersing. 

De Publieksprijs zal in eerste instantie een erkenning zijn van plafond- en wandmontagebedrijven onderling. Iedere deelnemer in de Gyproc Trophy stemt op een ander ingezonden project. In een later stadium stelt Gyproc deze prijs open voor het overige publiek. De keuze van de montagebedrijven weegt zwaarder bij de toekenning van de Gyproc Trophy. 

Een vijfkoppige Nederlandse vakjury van gerenommeerde professionals selecteert de winnaars. De jury bestaat uit: 

  • prof.ir. Hans Ruijssenaars, directeur Ruijssenaars Architecten in Amsterdam, emeritus hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven, tevens juryvoorzitter;
  • prof.dr.ir. Jos Lichtenberg, hoogleraar Bouwproductontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven;
  • Edwin Lammertink, directeur-grootaandeelhouder van Mandel ontwikkelingsgroep in Ede en gastdocent aan de Haagse Hogeschool en Hogeschool Utrecht. Tevens sinds de oprichting bestuurslid BNB (Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen);
  • Albert Schuurman, redactiecoördinator van het vakblad Plafond en Wand Info in Barneveld;
  • ir. Ad Maas, manager Techniek en Innovatie bij Saint-Gobain Gyproc Nederland.

“Dat we zulke experts bereid hebben gevonden om de inzendingen te jureren, onderstreept het groeiende belang van de Gyproc Trophy”, zegt Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. “We zijn trots op deze jury en op de extra twee categorieën waarin we een prijs mogen toekennen. De Gyproc Trophy is een begrip in de afbouwwereld en een zeer begeerde prijs die voor de winnaars een bevestiging van hun vakmanschap betekent en veel waardering genereert.” 

In 2009 ging de nationale Gyproc Trophy naar MAT Afbouw. Dit bedrijf zond zijn project voor het Conservatorium Amsterdam in. “De Gyproc Trophy betekende voor MAT Afbouw vooral veel waardering voor de mensen die zich hebben ingezet voor het project”, zegt Marco Mooren, algemeen directeur van MAT Afbouw. “Het was voor ons een extra stimulans. De mensen met wie we werken, zijn ons kapitaal. De waardering voor hun werk, de erkenning van hun kwaliteit – dat is waar we het voor doen. Samen met adviesbureau Peutz hebben we creatieve oplossingen bedacht met Gyproc-producten om de akoestiek van het gebouw zo optimaal mogelijk te maken. Die creativiteit is ons onderscheidend vermogen. Dit is ook de reden waarom we de Gyproc Trophy hebben gewonnen. En waarom klanten met ons in zee gaan.” 

Alle inzendingen voor de Gyproc Trophy zijn op de website van Gyproc te zien, ook voor het publiek. Elke deelnemende Gyproc Professional heeft zijn eigen projectprofiel op de profielpagina ingediend, compleet met onderbouwing om de jury te overtuigen. Bedrijven kunnen hun projecten nog tot en met vrijdag 26 augustus 2011 insturen via www.gyproctrophy.nl.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder