Nederland behoort tot wereldtop afbouwprojecten

MAT Afbouw is tijdens de achtste editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy als tweede geëindigd in de categorie innovatie. De Nederlandse afbouwspecialist won de prijs voor zijn innovatieve aanpak bij het afbouwproject stadskantoor Nieuwegein. 

Aan deze editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy namen bijna zeventig afbouwprojecten uit 29 landen deel. Deze waren onderverdeeld in zes categorieën. Saint-Gobain Gyproc Nederland heeft een drietal nieuwe Nederlandse afbouwprojecten ingezonden:

Categorie Innovatie: MAT Afbouw B.V. 

Nieuwbouw Stadskantoor, Nieuwegein 
Bekijk het referentieproject.

Categorie Gipsplaten: Schuurmans Afbouwsystemen B.V. 

Kantoorgebouw KPMG Langerhuize, Amstelveen 
Bekijk het referentieproject.

Categorie Commerciële gebouwen: Banier BV 

EYE Film Instituut Nederland, Amsterdam 
Bekijk het referentieproject.

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland: 
“Wij zijn trots op de prestaties die deze drie Nederlandse Gyproc Professionals hebben geleverd op het gebied van vakmanschap en onderscheidend vermogen. In alle drie projecten leverden zij toegevoegde waarden door bijvoorbeeld specifieke detailleringswensen uit te kunnen voeren, de benodigde constructies zelf uit te denken en te werken aan procesverbetering door ketenintegratie.” 

Saint-Gobain Gypsum International Trophy 

De International Trophy is in 1998 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs dient als erkenning en beloning voor de creativiteit en vakmanschap met gipsplaatsystemen van plafond- en wandmontagebedrijven. Een internationale jury, bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, architectuur en op technische criteria. Dit internationale evenement vindt om de twee jaar plaats.

Uitreiking 

De uitreiking van de prijzen vond plaats op 8 juni 2012 in het onlangs gerenoveerde National Maritime Museum in Greenwich te Londen. Marco Mooren, directeur van MAT Afbouw, nam de tweede prijs, in de categorie innovatie, persoonlijk in ontvangst.

Het juryrapport zegt over dit project: “MAT Afbouw was niet alleen verantwoordelijk voor de installatie van de gipsplaatsystemen, maar hebben ook hun bijdrage geleverd aan het unieke ontwerp en de gestelde eisen. De trap was duidelijk een blikvanger en een echte uitdaging voor MAT Afbouw om te installeren. De hoge akoestische prestaties in combinatie met de hoogte en de moeilijke constructie-omstandigheden waren zeer uitdagend. Dit project is een ware innovatie als het gaat om de installatie van lichtgewicht afbouwsystemen.” 

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland: 
“Tijdens dit internationale evenement hebben we laten zien dat Gyproc Professionals buitengewoon goed presteren en bijzondere projecten verwezenlijken. Met de tweede prijs in de categorie Innovatie zijn we dan ook erg verheugd. Dit daagt ons uit voor 2014.” 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder