Nederland opnieuw in wereldtop afbouwprojecten!

Accompli Afbouw uit Zuidland heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Innovation & Sustainability (innovatie en duurzaamheid) tijdens de tiende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

De Zuid-Hollandse afbouwspecialist won de prijs voor de toepassing van zijn technische kennis, de samenwerking met alle betrokken partijen en de gebruikte montagetechnieken in Theater De Stoep in Spijkenisse. Het interieur-ontwerp is mogelijk gemaakt door de speciaal ontworpen draagconstructie en is bijzonder door onder andere de verschillende hoogtes en de horizontaal en verticaal gebogen gipswanden en -plafonds. Eisen aan geluidsisolatie en brandwerendheid komen in verschillende gecombineerde vormen voor in dit project. De prijzen zijn op 3 juni jl. uitgereikt in Praag. 

Juryrapport

De jury zegt over dit project: “Vanaf de start van het project heeft Accompli Afbouw nauw samengewerkt met de hoofdaannemer. Accompli Afbouw heeft de ontbrekende technische specificaties verder ingevuld en de uiterst complexe structuur van de binnenafbouw volledig uitgewerkt met behulp van een geavanceerd Building Information Model (BIM).Op deze manier konden de bijzondere vormen in de bouwfase ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.” 
Wim le Comte, directeur Accompli Afbouw, zegt: “Deze Award is een erkenning voor datgene waar wij ons al jaren op toeleggen. Wij doen meer dan wat standaard is. We stellen ons op als partner in het bouwproces en dat is in dit project ook echt tot uitdrukking is gekomen.”
Mark van Houten, commercieel directeur Saint-Gobain Gyproc Nederland: “Het is fantastisch dat Accompli Afbouw wereldkampioen is geworden in de categorie Innovation & Sustainability. We feliciteren het team van Accompli Afbouw van harte met deze prestatie van wereldformaat. Het bevestigt dat wij als Gyproc al jaren de juiste koers varen. Innoveren zit in ons bloed en hiermee maken wij het verschil. Gyproc België heeft in dezelfde categorie Innovation & Sustainability de Runner-up prijs gewonnen. Dit onderstreept nog eens extra hoe innovatief de Benelux is op het gebied van de binnenafbouw.”

Nederlandse inzendingen 

Voor deze tiende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy waren maar liefst 89 afbouwprojecten uit 35 landen ingediend: van de Verenigde Staten tot en met Thailand en van Noorwegen tot en met Zuid-Afrika. Deze projecten zijn onderverdeeld in zes categorieën. Saint-Gobain Gyproc Nederland zond twee nieuwe Nederlandse afbouwprojecten in.
In de categorie ‘Plasterboard’: renovatieproject Brand Loyalty in ‘s-Hertogenbosch
(Winnaar Gyproc Nationale Trophy 2015)
Montagebedrijf: MB Afbouw Montage B.V. , Zaltbommel
Architect: van aken architecten (VAA), Eindhoven
Hoofdaannemer: Bouwgroep Moonen, Den Bosch

In de categorie ‘Innovation & Sustainability': Theater De Stoep in Spijkenisse 
(Winnaar Gyproc Innovatieprijs 2015 en Gyproc Professionals Keuzeprijs 2015) 
Montagebedrijf: Accompli Afbouw, Zuidland
Architect: UNStudio, Amsterdam
Hoofdaannemer: Vorm bouw, Papendrecht
De Award voor de categorie Education, Healthcare & Hospitality (scholen, gezondheidszorg en hotels) werd uitgereikt door internationaal jurylid Ad Maas, manager Techniek bij Saint-Gobain Gyproc Nederland voor een project in Duitsland (1e prijs) en een project in Denemarken (Runner-up).

Gyproc Professionals

Zowel MB Afbouw Montage als Accompli Afbouw behoren tot de groep van Gyproc Professionals. Dit is een netwerk van vooraanstaande Nederlandse plafond- en wandmontagebedrijven die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc-afbouwsystemen. Gyproc Professionals onderscheiden zich in de markt door vakmanschap en kennis. 

Nederlandse Gyproc Trophy 2015

Accompli Afbouw won zowel de Innovatieprijs als de Gyproc Professionals Keuzeprijs met Theater De Stoep bij de Nederlandse Gyproc Trophy in 2015. De nationale Gyproc Trophy wordt eenmaal per twee jaar gehouden.

Saint-Gobain Gypsum International Trophy

De Saint-Gobain Gypsum International Trophy is in 1998 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs dient als erkenning van, en beloning voor de creativiteit en het vakmanschap met gipsplaatsystemen van plafond- en wandmontagebedrijven. Een internationale jury, bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, architectuur, innovatie en technische criteria. Dit internationale evenement vindt om de twee jaar plaats.
 

Van links naar rechts:
Jasper Kalis (Leider projectrealisatie, Accompli Afbouw),
Wim le Comte (Directeur, Accompli Afbouw),
Yves Benkemoun (internationaal jurylid, R&D en Innovation Director, Placo France),
Sylvain Bredin (International Marketing Director, Gypsum Activity)

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder