Noa reis West-Midden Brabant groot succes

Donderdag 29 september j.l. vertrok Noa afdeling West-Midden Brabant samen met Gyproc aan een vierdaags avontuur naar Parijs. 's Ochtends vroeg vertrok de groep bestaande uit dertien leden + aanhang en drie personeelsleden van Gyproc vanuit Breda. 

Een berg van gips

Na de nodige stops kwam het reisgezelschap om 15.00 uur aan in Parijs bij één van de mooiste trekpleisters van Parijs: de Sacré Coeur. Voor Gyproc een toepasselijke lokatie, aangezien de Sacré Coeur is gebouwd op een berg gips. Dus als je de trappen op loopt richting de Sacre Coeur loop je eigenlijk tegen gips op! Volgens de medewerkers in de gipsfabriek in Vaujours werd de straat voor de Sacré Coeur vroeger Rue de Blanc genoemd. Dit kwam omdat hier gips werd uitgedeeld aan de bewoners van het oude Parijs. 

Na het bezoek van Sacré Coeur kon iedereen lekker op een terras gaan zitten op de Place du Tetre bekend van de kunstenaars en schilders die hier hun kunst laten zien. Na een lekker diner was het om te vertrekken richting het hotel.

Fabrieksbezoek Vaujours

De volgende dag stond er een fabrieksbezoek in Vaujours gepland. Meer over deze fabriek en de herkomst van vele Gyproc gipsproducten lees je hier. In de middag zijn wij wederom naar het centrum van Parijs gegaan en hebben wij de Tour Montparnasse bezocht. Dit was tot 2009 de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. Via trappen komt men op de 59e verdieping (het dak). Op dit dak vind je het hoogste en grootste terras van Parijs en tevens het enige punt van waaruit de stad over 360° en tot 40 km in de rondte bekeken kan worden. Een zeer indrukwekkend uitzicht.
 
's Avonds vertrokken wij na het diner naar de bekende rederij Bateaux Mouches voor een boottocht. Door het fantastische weer kon iedereen lekker op het dek zitten en was Parijs bij nacht een verademing om te zien.

Shop till you drop

Op zaterdag kregen de dames een rondleiding met een gids en konden ze naar hartenlust shoppen in de alom bekende warenhuizen van Lafayette terwijl de mannen genoten van een drankje op het terras. 's Avonds heeft Gyproc het gezelschap meegenomen naar een Braziliaanse dinershow. Dit was een zeer geslaagde avond waar menig stukadoor nog aan terug zal denken.

Begraafplaats Père-Lachaise

Voordat we op zondag weer vertrokken richting Nederland hebben we met een gids een bezoek gebracht aan de begraafplaats 'Père-Lachaise'. Dit is de grootste begraafplaats van Parijs. Hier liggen o.a. Edith Piaf, Jim Morrisson en Karel Appel begraven. Rond het middaguur zijn wij richting Nederland vertrokken waar we het geslaagde weekend hebben afgesloten met een heerlijk Indisch Buffet bij Bouwmaterialenhandel Verlegh.

Kortom een fantastische reis met stukadoors naar Parijs! 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder