Optimale integrale samenwerking herbestemming Molenwerf

"Dit is hoe een project aangepakt zou moeten worden." Het voormalig kantoorgebouw van Achmea op de locatie Molenwerf in Amsterdam is binnen een jaar tijd getransformeerd tot een appartementencomplex met 185 huurappartementen.

Het is een voorbeeld van goede integrale samenwerking tussen alle partijen tijdens het gehele ontwerp- en bouwproces en hoe een leegstaand kantorencomplex in korte tijd een nieuwe bestemming kan krijgen. 

Vroeg betrokken bij het proces

KOW Concepts Design betrok Gyproc al in een vroeg stadium bij het transformatieontwerp. Herbert Hofstad, technisch adviseur bij Gyproc: “KOW had te maken met een gecompliceerd programma van eisen, maar de ruimte was beperkt. KOW vroeg Gyproc om vanaf het begin van de ontwerpfase mee te kijken. In plaats van de zeer veel toegepaste 210 millimeter brede woningscheidende wand is nu gekozen voor de Gyproc SoundBloc woningscheidende wand (AS 125) met een breedte van slechts 125 millimeter. Hierdoor werd het mogelijk het volledige programma van eisen te realiseren. De slanke Gyproc SoundBloc woningscheidende wand bestaat uit Gyproc dBgipskartonplaten en AcouStud-profielen.”

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder