Runner-up prijs voor van Vonderen Interior Contractors b.v. bij Saint-Gobain Gypsum International Trophy

Montagebedrijf van Vonderen Interior Contractors b.v. in Bergeijk heeft de Runner-up prijs gewonnen in de categorie ‘Plasterboard’ (gipsplaten) tijdens de negende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

De Nederlandse afbouwspecialist won de prijs voor zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau in het Erasmus Medisch Onderwijscentrum in Rotterdam. Daarnaast waren de uitwerking van complexe details en de mate van toegepaste innovatie indrukwekkend. Bij het project in Rotterdam gaat het om een bestaande situatie met een buitenruimte waarop nieuwbouw is aangesloten. De prijzen werden op 6 juni 2014 uitgereikt in Berlijn.

Juryrapport

Het juryrapport zegt over dit project: “Het Erasmus Medisch Onderwijscentrum is een zeer hoogwaardige onderwijsfaciliteit met overweldigende esthetische presentaties met oog voor techniek, waarbij gezorgd werd voor een verhoogd comfortniveau en een gezonde luchtkwaliteit.”

Jos van den Hoven, directeur van van Vonderen Interior Contractors b.v.: “Het is een groot compliment dat wij wereldwijd als tweede zijn geëindigd in een categorie met geduchte concurrentie. Het was voor ons een zeer uitdagend project. Deze prijs zien wij als waardering voor onze deskundigheid.

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland: “Opnieuw heeft het Nederlandse vakmanschap laten zien dat we wereldwijd topprestaties kunnen leveren in de afbouw. Wij zijn erg trots op de samenwerking met van Vonderen Interior Contractors.”

Nederlandse inzendingen 

Voor deze negende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy waren maar liefst 87 afbouwprojecten uit 33 landen ingediend: van de VS tot en met Maleisië en van Spanje tot en met Zuid-Afrika. Deze projecten zijn onderverdeeld in zes categorieën. Saint-Gobain Gyproc Nederland zond drie nieuwe Nederlandse afbouwprojecten in.

In de categorie ‘Plasterboard’

EMCR Onderwijscentrum , Rotterdam 
(Winnaar Gyproc Trophy 2013)
Montagebedrijf: Van Vonderen Interior Contractors B.V.
Architect: KAAN Architecten 

In de categorie ‘Innovation and Sustainability’

Transformatie van het GAK-kantoor tot studentenwoningen, Amsterdam 
(Winnaar Gyproc Innovatieprijs 2013)
Montagebedrijf: MAT Afbouw B.V.
Architect: Wessel de Jonge Architecten

In de categorie ‘Residential’

Strijp S, Eindhoven 
(Winnaar Gyproc Professionals Keuzeprijs 2013) 
Montagebedrijf: Van Vonderen Interior Contractors B.V.
Architect: Diederen Dirrix Architecten/ Vrenken Hoen Architecten

Gyproc Professionals

Zowel van Vonderen Interior Contractors b.v. als MAT Afbouw B.V. behoren tot de groep van Gyproc Professionals. Dit is een netwerk van vooraanstaande Nederlandse plafond- en wandmontagebedrijven die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc-afbouwsystemen. Gyproc Professionals onderscheiden zich in de markt door vakmanschap en kennis.

Nederlandse Gyproc Trophy

Van Vonderen Interior Contractors b.v. won op 27 september 2013 met het Erasmus Medisch Onderwijscentrum ook de Nederlandse Gyproc Trophy.
De International Trophy is in 1998 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs dient als erkenning van, en beloning voor de creativiteit en het vakmanschap met gipsplaatsystemen van plafond- en wandmontagebedrijven. Een internationale jury, bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap en architectuur, en op technische criteria. Dit internationale evenement vindt om de twee jaar plaatsFoto linksboven van links naar rechts: Alastair Bell (Marketingdirecteur Saint-Gobain, Gipsdivisie), Jos van den Hoven (directeur van Vonderen Interior Contractors) en Claude-Alain Tardy (President Saint-Gobain, Gipsdivisie)

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder