Saint-Gobain Gyproc geeft naslagwerk voor brandveilige bouwoplossingen uit

Saint-Gobain Gyproc, marktleider in wand- en plafondsystemen voor de droge binnenafbouw, brengt het ‘Brandboek’ uit.

Het boek is een ideaal naslagwerk voor professionals in de bouwsector, die brandveilig willen bouwen. Zo omvat het onder meer verwerkingsvoorbeelden, detailtekeningen en beschrijvingen van de manier waarop Gyproc-systemen in praktisch elke situatie voor een brandveilige oplossing zorgen. Daarnaast zijn de relevante eisen van het Bouwbesluit te vinden in het boek.

Bij het brandwerend bekleden van wanden, plafonds, staalconstructies en andere bouwkundige constructies in de binnenafbouw komt veel specifieke kennis en expertise kijken. Saint-Gobain Gyproc beschikt over deze expertise en deelt deze in zijn ‘Brandboek’ met onder meer architecten, montagebedrijven, projectontwikkelaars, aannemers en iedereen die te maken heeft met brandveilig bouwen. 

“Ons werk vereist een grote mate van kennis op het gebied van materiaal en de toepasbaarheid daarvan”, zegt Chris Boerboom van Heat Barrier B.V. “Het is ook daarom zaak om al onze brandwerende projecten goed voor te bereiden. De heldere uitleg en de vele foto’s in het ‘Brandboek’ ondersteunen ons daarbij.” 

“We zijn als brandweer uitermate verheugd dat Gyproc dit boek heeft gepubliceerd”, zegt Martin Murre van de stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg. “Zo zijn wij als controlerende instantie ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van brandwerende materialen en up-to-date voor wat betreft de nieuwste brandpreventiesystemen. En kunnen we ervan uit gaan dat een constructie die is gebouwd conform de oplossingen in dit boek, voldoet aan alle wettelijke eisen.”

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder