Saint-Gobain Gyproc lanceert DuraGyp Comfort

Saint-Gobain Gyproc, marktleider in lichte systemen voor de droge binnenafbouw, lanceert de DuraGyp Comfort. Deze nieuwe gipsplaat is niet alleen zeer stootvast, maar zorgt dankzij ACTIV air-technologie ook voor een gezonder binnenklimaat. 

De nieuwe vinding verbetert de luchtkwaliteit in binnenruimtes door de meest voorkomende en schadelijkste vluchtige stof formaldehyde op te nemen. Formaldehyde kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, variërend van een geïrriteerde neus of keel, prikkelende oogslijmvliezen of hoofdpijn tot aan bindvliesontstekingen. Kinderen zijn extra gevoelig voor formaldehyde.

De werking van ACTIV air is wetenschappelijk bewezen. De tests zijn onder andere uitgevoerd in het onafhankelijke Eurofins-laboratorium. De proeven wezen uit dat ACTIV air bij continue afgifte van formaldehyde aan de ruimte circa zeventig procent van de stof absorbeert. De technologie behoudt haar werking na schilderen of behangen met de meest gangbare afwerkingsmaterialen. Uit simulaties blijkt verder dat ACTIV air zijn luchtzuiverende werking gedurende minimaal vijftig jaar behoudt.

De nieuwe DuraGyp Comfort-gipskartonplaten zijn ideaal te combineren met de bestaande Gyproc-gipskartonplaten in zogenaamde DuraGyp ECO-wanden. Hierbij bestaat de eerste plaatlaag uit Gyproc-gipskartonplaten en de buitenste laag uit de stootvaste DuraGyp Comfort-platen. Klanten profiteren van de stootvastheid en de luchtzuiverende eigenschappen van DuraGyp Comfort, en van de economische voordelen van Gyproc-gipskartonplaten. 

“Met deze nieuwe technologie stellen we architecten en afbouwbedrijven in staat om hun klanten een schoon en veilig binnenmilieu te bieden”, zegt Ad Verkerk, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. “Daarnaast leveren deze innovatieve producten nog weer extra voordelen op het gebied van kwaliteit, geluidsisolatie en brandwerendheid. Dat maakt DuraGyp Comfort de beste keus.” 

De nieuwe DuraGyp Comfort-gipskartonplaten bieden de volgende voordelen.

  • Schoner binnenklimaat. ACTIV air zorgt ervoor dat de gipskartonplaten formaldehyde actief uit de lucht opnemen en blijvend neutraliseren.
  • Extra stootvast. De gipskern bevat hout- en glasvezels. Hierdoor heeft DuraGyp Comfort zeer stootvaste eigenschappen. De gipskartonplaten zijn daardoor geschikt voor toepassing in de zwaarste omstandigheden.
  • Betere geluidsisolatie. Dankzij de relatief hoge massa van de DuraGyp Comfortplaat scoort het wandsysteem extra hoog op het gebied van geluidsisolatie.
  • Verhoogde brandwerendheid. DuraGyp Comfort is van nature brandveilig dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de plaat bevindt. Daarnaast zijn er glasvezels aan de kern toegevoegd, wat de brandwerendheid extra verhoogt.
  • Hogere vochtbestendigheid. DuraGyp Comfort is volledig geïmpregneerd, waardoor de platen beter bestand zijn tegen vocht. Dit maakt ze ook geschikt voor toepassing in natte ruimtes, zoals badkamers.
Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder