Saint-Gobain Gyproc lanceert nieuw handgips Gyproc Xact

Gyproc Xact is makkelijk aan te brengen, snel vlak te zetten en levert gegarandeerd een hard en glad eindresultaat op

Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw, lanceert Gyproc Xact: een nieuw, soepel te verwerken handgips voor de professionele gebruiker. Het bedrijf verbreedt hiermee zijn portfolio van stukadoorgipsen. Gyproc Xact zorgt dankzij een verfijnde korrelopbouw voor een perfect wit resultaat. Met Gyproc Xact speelt Saint-Gobain Gyproc in op de behoefte aan lichter werken in de stukadoorswereld. Het product is makkelijk aan te brengen, snel vlak te zetten en perfect te pleisteren. Deze voordelen komen het best tot hun recht door de toevoeging van exact 17,5 liter water per zak Gyproc Xact van 25 kilo.

Het verbruik is circa 4 m2 per zak van 25 kilo bij een laagdikte van 8 millimeter. De verwerkingstijd bij handmatig gebruik is circa drie uur. Het gips droogt gelijkmatig op en vormt een sterke, homogene massa. Gyproc Xact leent zich bij uitstek voor toepassing op binnenmuren en plafonds. Het hecht op alle traditionele steenachtige ondergronden en op beton, cellenbeton, gipsblokken en gipsplaten. 

Tom van Engelen, verkoopleider Gipspleistersystemen bij Saint-Gobain Gyproc, zegt: “Met Gyproc Xact komen we tegemoet aan de vraag vanuit de markt naar lichter werken zonder concessies te doen aan verwerkingsgemak en efficiëntie. Het gips is de ideale oplossing voor de professionele stukadoor die zoekt naar een effectieve manier om een fantastisch eindresultaat te leveren.” 

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain-Gyproc: “Met dit nieuwe handgips verbreden en verdiepen we ons pleisterassortiment nog verder. Wij blijven continu werken aan producten die gebruiksvriendelijk en duurzaam zijn. Gyproc gelooft zo sterk in de kwaliteit van zijn producten, dat wij StucGarant® in het leven hebben geroepen. Deze garantie biedt stukadoors tien jaar garantie op de hechting van Gyproc-gipsen en voorstrijken, waaronder ook Gyproc Xact.” 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder