Saint-Gobain Gyproc reikt nationale Gyproc Trophy 2013 uit

Vijf plafond- en wandmontageprojecten genomineerd voor Gyproc Trophy; prijs is beloning voor creativiteit en vakmanschap met gebruik van Gyproc-systemen.

Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw, reikt op 27 september 2013 tijdens de Gyproc Professionals-dag de nationale Gyproc Trophy uit. Deze prijs – voor de vierde keer uitgereikt – beloont creatief en vakkundig gebruik van Gyproc-systemen bij plafond- en wandmontage. De nationale Gyproc Trophy kent een aantal prijzen: voor de hoofdcategorie Gyproc Trophy en de Innovatieprijs bepaalt een vakjury de winnaar. Daarnaast is er de ‘Keuze van de Gyproc Professionals’, voorheen de publieksprijs. Hierin kiezen Gyproc Professionals zelf welk project zij het best vinden. Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Gyproc Professionals-dag die op 27 september 2013 plaatsvindt in Rotterdam. 

Uit de 22 inzendingen voor de Gyproc Trophy heeft de vakjury uiteindelijk vijf plafond- en wandmontagebedrijven genomineerd. Daarbij beoordeelden de juryleden inzendingen op vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces, en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast keek de vakjury naar de wijze waarop de informatie is gepresenteerd in woord en beeld. Onderstaande partijen dingen met de genoemde projecten mee naar de Gyproc Trophy 2013: 

 • Cobra Afbouwtechniek voor Het Fries Museum, Leeuwarden
 • Kwakman Afbouw Volendam voor het Rijks Museum, Amsterdam 
 • MAT Afbouw voor Art Otel, Amsterdam
 • MB Afbouw Montage voor Museumkwartier, Den Bosch
 • Van Vonderen Interior Contractors voor EMCR, Rotterdam

De Innovatieprijs wordt uitgereikt aan de partij die het best gebruik maakt van een bijzondere, nog niet eerder vertoonde oplossing binnen het project. Uit de 22 inzendingen voor de Gyproc Trophy en de drie inzendingen specifiek voor de Innovatieprijs zijn drie partijen genomineerd: 

 • MAT Afbouw voor transformatie GAK-gebouw, Amsterdam
 • Schuurmans Afbouwsystemen voor Isala klinieken, Zwolle
 • Van Vonderen Interior Contractors voor Strijp S, Eindhoven

In de categorie ‘Keuze van de Gyproc Professionals’ dingen alle 25 inzendingen mee naar de award. De Gyproc Professionals stemmen zelf op het project dat zij het best vinden. Dit gebeurt tijdens de Gyproc Professionals-dag 2013 zelf, waar ze uiteraard niet mogen stemmen op hun eigen project. 

“We zijn er zeer trots op dat we maar liefst 25 hoogwaardige inzendingen hebben ontvangen. Het geeft aan dat onze Gyproc Professionals in deze lastige tijd toch in staat zijn bijzondere projecten te realiseren. Voor ons is dit opnieuw het bewijs van de bijzondere combinatie tussen vakmanschap en de hoge kwaliteit van Gyproc-producten”, zegt Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. 

De jury bestaat dit jaar uit: 

 • Jos Lichtenberg, onder andere hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde; 
 • Ad Tissink, techniekjournalist bij aannemersdagblad Cobouw;
 • Eloise Maingay, eigenaar van Kloekplan;
 • Eric Vreedenburgh, oprichter van architectenbureau Archipelontwerpers;
 • Ad Maas, manager Techniek & Innovatie bij Saint-Gobain Gyproc Nederland.

Op 27 september 2013 reikt Saint-Gobain Gyproc de drie prijzen uit tijdens de Gyproc Professionals-dag in Rotterdam. Meer informatie over de Gyproc Trophy en om de genomineerde projecten nader te bekijken: www.gyproctrophy.nl

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder