Saint-Gobain sluit zich aan bij de Dutch Green Building Council

Saint-Gobain, wereldspeler op het gebied van innovatieve materiaaloplossingen, is participant geworden van de Dutch Green Building Council. Met het participantschap ondersteunt Saint-Gobain de missie van de DGBC: het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

De missie van de DGBC sluit naadloos aan op de strategie van Saint-Gobain. Deze strategie is gericht op het creëren van duurzame leefomgevingen met focus op energy efficiency, duurzame groei in opkomende landen en bescherming van het millieu. Saint-Gobain doet dat door wereldwijd duurzame en innovatieve oplossingen voor nieuwbouw en renovatie te ontwerpen, te produceren en te distribueren.

Alle merken vertegenwoordigd

Niet alleen het moederconcern is participant van de Dutch Green Building Council geworden, ook negen merken van Saint-Gobain zijn vanaf nu verbonden aan de DGBC. Het gaat om Isover, Raab Karcher, Ecophon, Gyproc, Weber Beamix, Glassolutions, API, PAM en Glass. Wereldwijd ondersteunt Saint-Gobain verschillende Green Building Councils en is het lid van de Corporate Advisory Board van de World Green Building Council.

Gezondheid en comfort

Met de expertise die binnen al deze concerns van Saint-Gobain aanwezig is, wil de organisatie een bijdrage leveren aan het verder verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. “Het verduurzamen van de bebouwde omgeving is een van de grote opgaven van onze tijd en één waar Saint-Gobain met volle kracht nieuwe en innovatieve oplossingen voor ontwikkelt,” aldus Hartmut Fischer, verantwoordelijk voor Saint-Gobain in Midden-Europa. “Als participant van de DGBC blijven we goed op de hoogte van duurzame ontwikkelingen in Nederland en kunnen we op onze beurt onze internationale expertise delen.”

‘Versterking van het netwerk’

DGBC voorzitter Jaap Gillis is blij om Saint-Gobain als participant te verwelkomen. “Grote partijen in de bouw- en vastgoedsector ondersteunen onze missie, nu al meer dan 350. Daar mag een partij als Saint-Gobain natuurlijk niet in ontbreken. Ik zie de komst van Saint-Gobain echt als een versterking voor ons netwerk, met name door de specifieke kennis over materialen en producten.”

Over Saint-Gobain 

In 2015 viert Saint-Gobain zijn 350-jarig jubileum, 350 redenen om in de toekomst te geloven. Gesteund door zijn ervaring en capaciteit om voortdurend te blijven vernieuwen, ontwerpt, produceert en distribueert Saint-Gobain, wereldleider op het gebied van leefomgeving en de bouw, hoogwaardige materialen en innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die groei, energie-efficiëntie en milieubescherming stellen. Saint-Gobain had in 2014 een omzet van €41 miljard, is gevestigd in 64 landen en heeft bijna 180.000 medewerkers. Ga voor meer informatie over Saint-Gobain naar www.saint-gobain.nl en de twitteraccount @saintgobain.

Over de DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke netwerkorganisatie die door de bebouwde omgeving te verduurzamen een grote bijdrage wil leveren aan de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond is om te wonen en te werken. Om dit de bereiken, hebben we een viertal speerpunten. Zo beheert en ontwikkelt de DGBC duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL, bieden we de markt een kennisplatform over duurzaam bouwen, stimuleren we kennisoverdracht en bevorderen we samenwerking tussen partijen. Hierdoor kan de sector zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie verwerven. De stichting is in 2008 op initiatief van de markt opgericht. Inmiddels telt de DGBC meer dan 350 participanten.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder