Schuurmans Afbouwsystemen, grote winnaar van de 12e Internationale Gyproc Trophy 2021!

Schuurmans heeft de overall Grand Prix voor de afbouw van Woongebouw Pontsteiger gewonnen én is runner-up in de categorie Non-Residential met het project Raadhuishotel. Er waren 5 november jl. bij de internationale uitreiking maar liefst 74 inzendingen uit 32 landen. Gyproc Nederland feliciteert Schuurmans met deze prachtige waardering op dit internationale podium, waar de top van de mondiale afbouwwereld zich presenteert. 

Grand Prix voor Woongebouw Pontsteiger

Schuurmans won de Grand Prix voor de bijzondere prestaties bij de binnenafbouw van dit markante project aan het Amsterdamse IJ. De Grand Prix is de overall winnaar van alle inzendingen in alle categorieën: het project dat door de jury als hoogste is gewaardeerd.

De internationale jury waardeerde het onderscheidende werk van Schuurmans op meerdere aspecten. Zo werd de leidende en adviserende rol die Schuurmans op zich nam tijdens de complete afbouwproces hoog gewaardeerd.

Ieder appartement werd volledig in BIM uitgewerkt, waardoor elk van de 66 high-end koopappartementen in de bovenste woonlagen uniek is. Door de slimme BIM werkvoorbereiding was bovendien uiteindelijk slechts de helft van de geplande mankracht nodig.

Belangrijk onderdeel van de hoge afbouwbeoordeling was de akoestische ontkoppeling van de hoofddraagconstructie van het gebouw, met de typerende dwarsbalken. Dit alles heeft bijgedragen aan het wooncomfort van de bewoners.

Woongebouw Pontsteiger was een van de eerste grote woningbouwprojecten waar de innovatieve HABITO® binnenwanden zijn toegepast omdat Schuurmans de opdrachtgever kon overtuigen van de meerwaarde voor de bewoners van de destijds nieuw geïntroduceerde HABITO® wand.

Ook op logistiek vlak zijn door Schuurmans meerdere uitdagingen op slimme wijze opgelost, zoals het gebruik van tijdelijke hijsgaten in de kern van het gebouw en just-in-time leveringen in dit lastig bereikbare deel van de stad.

Woongebouw Pontsteiger werd eerder bekroond met nationale en internationale architectuur- en BIM awards. Het 90 meter hoge complex met de opvallende U-vorm biedt 66 high-end koopappartementen in de bovenste horizontale woonlagen, 256 huurappartementen en bedrijfsruimtes is een markante blikvanger aan het IJ in het gebied van de voormalige houthaven.

Ook prijs voor Raadhuishotel (Pestana Riverside Hotel Amsterdam)

Ook in de categorie Non-Residential was de inzending van Schuurmans Afbouwsystemen succesvol en won het Amsterdamse Raadhuishotel de 2e prijs. Het toegepaste vakmanschap om dit bijzondere project te realiseren werd door de internationale jury hoog gewaardeerd.

Gedurende de transformatie van dit karakteristieke gebouw aan de Amstel naar een 5-sterren hotel werden zeer hoge eisen gesteld en het uiterste gevraagd van het vakmanschap, de creativiteit en flexibiliteit van Schuurmans.

Een van de eisen was het respecteren en in stand houden van de historische authentieke dakconstructie tijdens de transformatie. Door het ontbreken van tekeningen of nauwkeurige afmetingen moest veel ‘ouderwets’ handwerk worden toegepast.

Ook de logistieke uitdagingen van het bouwen in het historische stadscentrum werden door Schuurmans met succes aangegaan.

Over de Internationale Gyproc Trophy

Deze 12e editie van de Internationale Gyproc Trophy zou oorspronkelijk plaatsvinden in april 2020. De coronapandemie zorgde enkele keren voor uitstel, maar 5 november jl. was het dan toch echt zo ver en vond de uitreiking plaats via een live online uitzending.

De 4 Nederlandse inzendingen bij deze Internationale Trophy waren de winnaars van de Nationale Gyproc Trophy die in september 2019 werden uitgereikt:

Nationale Gyproc Trophy
De Nationale Gyproc Trophy wordt iedere twee jaar uitgereikt. Met deze prijs waardeert Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de top van afbouwend Nederland: de Gyproc Professionals. Voor de 7e editie in 2019 zonden de Gyproc Professionals in totaal 25 projecten in, in de categorieën Woningbouw, Utiliteitsbouw of Innovatie.

Mark van Houten, commercieel directeur van Gyproc Nederland blikte in september 2019 terug op de uitreiking: “De Gyproc Trophy was voor de 7e keer een prachtig podium om aan de Gyproc Professional-bedrijven waardering en erkenning te tonen voor hun vakmanschap, inzet én creativiteit. De Trophy is bevestiging van ons partnerschap en daar hechten wij veel waarde aan”

De inzendingen en de winnaars zijn te zien op gyproc.nl/gyproctrophy.

De 8e editie van de Nationale Gyproc Trophy staat gepland voor september 2022.

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder