SHARE Award voor Park 20|20

Gyproc hecht enorme waarde aan duurzaamheid. In het kader daarvan was Gyproc vorige week medesponsor van SHARE 2012. SHARE staat voor SustainableHAarlemmermeer Real Estate; duurzaam ondernemen in de gemeente Haarlemmermeer. 

Tijdens SHARE werd voor de derde maal de SHARE Award uitgereikt. John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, overhandigde de Award aan de winnaar van 2012; Park 20|20 C.V. Deze ontwikkelcombinatie zet zich in om van het duurzame kantorenpark Park 20|20 op Beukenhorst-Zuid een succes te maken. De jury – bestaand uit alle founders - gaf aan bij de beoordeling; “Wat kun je nog meer doen aan duurzame ontwikkeling? Park 20|20 C.V. geeft op alle fronten het goede voorbeeld. Zij is hiermee al jaren een echte pionier op het gebied van duurzame ontwikkeling”. De andere twee genomineerden waren Bouwmaat en Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

SHARE 2012 

De gemeente heeft de ambitie zich de komende jaren te ontwikkelen tot meest duurzame vestigingslocatie voor bedrijven, organisaties en burgers. Arthur van Dijk, wethouder economie, trapte af: “We zijn als pioniers geboren en willen ook zo gezien worden”. Duurzaam ondernemen gaat niet om praten, maar vooral ook om doen, dat is de insteek van SHARE. Om de zaal te inspireren werden dit jaar vooral ook veel voorbeelden getoond van duurzame initiatieven die al plaatsvinden in Haarlemmermeer. Vijf jaar SHARE heeft nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven opgeleverd en veel ideeën gegenereerd.

Sprekers SHARE 2012 

Twee sprekers gaven hun visie op duurzaam ondernemen. Trendwatcher Adjiedj Bakas benadrukte de kansen die een crisis biedt. Innovaties hebben een crisis nodig om door te breken. In de jaren 30 en 80 zijn ook veel mooie producten ontstaan zoals de auto, gloeilamp en computer. Hij voorspelde dat er in de toekomst anders wordt omgegaan met grondstoffen, energie en transport. Natuurlijke energiebronnen gaan een 
belangrijkere rol spelen en voedsel zal steeds meer door stadsboerderijen worden verzorgd. Bijzonder hoogleraar Klaas van Egmond gaf aan dat duurzaamheid pas een kans krijgt als we met elkaar een gedeelde opvatting hebben over waar we met elkaar naar toe willenen hierbij tegenstellingen kunnen overbruggen. Een verandering van het consumptiepatroon, minder gericht op materiële zaken en de individu, zorgt voor een duurzame groei van de economie.

Twitter 

Gedurende de hele bijeenkomst is er volop getwitterd. Kijk op @SHAREHLMRMEER en #SHAREHM voor alle reacties. 

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder