Stuccie efficiënter werken met Rifino Top

Het kan altijd voorkomen dat je als stukadoor niet helemaal tevreden bent met het eindresultaat. Of dat je liever met een tweelaagssysteem werkt. In die gevallen wordt er een finisher aangebracht om een plafond of wand glad te krijgen.

De specificaties Rifino Top >

Groot nadeel is dat er vaak gewacht moet worden met het aanbrengen van de finisher tot het gips volledig droog is. Wanneer je beperkt tijd hebt en niet kunt of wilt wachten tot het gips volledig droog is, kun je met Rifino Top direct verder. 

Geschikte finisher voor nat in nat

Gyproc Rifino Top is een finisher voor stucwerk en geschikt voor zowel binnenmuren als plafonds. Het gips is ideaal voor het repareren, egaliseren en glad afwerken van bestaand stucwerk, het repareren van beton en het afwerken van gipskartonplaten. Daarnaast is Rifino Top ook nat in nat toepasbaar. Wanneer Rifino Top nat in nat verwerkt wordt, dient de eerste gipslaag uitgehard te zijn. Zo voorkom je blaasvorming op de oppervlakte. De totale verwerkingstijd van deze finisher is ongeveer 60 minuten.

Veelzijdig stucen met Rifino Top 

Uniek is dat Rifino Top ook voor andere toepassingen ideaal geschikt is. Zo is deze finisher tevens inzetbaar voor het: 

Plakken en verstekken van lijsten en ornamenten 

Voordeel aan Rifino Top is dat het bijna niet terugkrimpt en een goede hechting geeft met de ondergrond. Het is daarom ideaal op lijsten en ornamenten te plakken of te verstekken. 

Glad pleisteren van gipsblokwanden, beton en behangklare ondergronden

Met Rifino Top kun je kleine oneffenheden makkelijk herstellen zonder voorstrijken en maak je de wand eenvoudig sausklaar. 

Gladmaken van gelijmd gasbeton 

Wanneer gasbeton strak gelijmd is kan men zonder voorstrijkmiddel de wand glad krijgen door het aanbrengen van twee lagen Rifino Top. Dit zorgt voor enorme tijdwinst omdat je niet hoeft voor te strijken. 

Afwerken van naden bij gipsplaten 

Door de minimale krimp en het gladde eindresultaat van het gips is Rifino Top uitstekend te gebruiken voor het afwerken van naden bij gipskartonplaten. Wanneer het op de juiste manier wordt verwerkt kan men bij het vullen van AK naden een arbeidsgang uitsparen. 

Kortom, een veelzijdig product dat voor diverse toepassingen inzetbaar en dat er voor zorgt dat je vooral veel tijd en geld bespaart. Zorg dus dat er altijd een zak Rifino Top in de bus staat!

 

Bekijk de productspecificatiesRifino Top

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder