Stuccie historie van Gyproc

Als u producten koopt of gebruikt staat u er zelden bij stil waar deze producten vandaan komen. Graag willen wij u een kijkje geven in onze Vaujours fabriek in Frankrijk, die de basis vormt voor veel van onze producten.

Voor het maken van onze gipsproducten maakt Gyproc gebruik van NatuurGips en RoGips. NatuurGips is de basis van ons Gyproc gipsen. Rogips wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van gipskartonplaten. 

Al 90 jaar maken wij producten van natuurgips. In 1920 werd een gipsfabriek opgestart in Vaujours, nabij Parijs. In eerste instantie werden hier alleen stukadoorsgipsen geproduceerd. In 1949 werd daar de eerste gipsplatenfabriek van Europa gestart. In 1970 kwam daar de productie van gipsblokken bij. Inmiddels heeft de fabriek in Vaujours zich ontwikkeld tot een van de grootste gipsfabrieken ter wereld en zijn wij uitgegroeid tot de grootste gipsproducent ter wereld.

Modernisering van de fabriek een non-stop proces. In 2008 werd de modernste gipskartonfabriek ter wereld in gebruik genomen. Deze fabriek is niet alleen vooruitstrevend in de manier van produceren, maar er is ook veel aandacht voor het milieu. Er zijn grote investeringen gedaan om de impact voor de omgeving te reduceren. Deze investeringen zijn gedaan op het gebied van filters, geluidsreductie, waterrecycling, droging, groenere omgeving en logistiek.

Het delven van gips gebeurt in gesloten en open groeven. Deze groeven worden later weer gevuld, in de originele hoedanigheid hersteld en teruggegeven aan de natuur.

De verwachting is, dat gezien de voorraad van natuurgips in Vaujours, er de komende 300 jaar nog voldoende gips gedolven kan worden.  

Werken aan de wensen van morgen

Meer over Saint-Gobain Gyproc Nederland

De wereld om ons heen verandert constant en daarmee ook ons woon-, werk-, en leefomgeving. Eisen worden hoger en inrichting verandert. Samen bouwen we aan levensloopbestendige binnenruimtes met lichtgewicht systemen en afbouwconcepten.

Lees verder